Στα 2.315 δολάρια η ουγγιά έκλεισε ο χρυσός

01:23 4/4/2024 - Πηγή: BankWars

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε νέο ρεκόρ και το ασήμι βρέθηκε σε υψηλό διετίας, καθώς δύο αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι εξακολουθούν να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2024.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, και η ομόλογός της στο Κλίβελαντ, Loretta Mester – και οι δύο

με δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις φέτος – δήλωσαν ότι πιθανότατα θα υπάρξουν τρεις μειώσεις κατά τη διάρκεια του 2024, αν και δεν υπάρχει βιασύνη.

Παράλληλα ώθηση στον χρυσό δόθηκε από τη δήλωση του προέδρου της Fed, Tζερόμ Πάουελ, ότι οι πρόσφατες μετρήσεις για τον πληθωρισμό δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα για την οικονομική πολιτική.

Πάουελ: Θέλουμε πιο ξεκάθαρες ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού προτού μειώσουμε τα επιτόκια

Ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 2.315 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι ενισχύθηκε 3,1% στα 26,9 δολάρια ανά ουγγιά

«Ο χρυσός σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό με μεγάλο όγκο συναλλαγών αφότου ο Πάουελ τόνισε ότι οι “αναταράξεις” στον δρόμο προς τη μείωση του πληθωρισμού δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα» ανέφερε ο Τάι Γουόνγκ, trader μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε 3,1% στα 26,9 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων δύο ετών.

Keywords
Αναζητήσεις
sta-2315-dolaria-i-oungia-ekleise-o-chrysos.htm
Τυχαία Θέματα