Super League: Πάρτι τίτλου για τον ΠΑΟΚ στην “ασπρόμαυρη” Ξάνθη – Όλα τα αποτελέσματα

Μπροστά σε περίπου 7.000 φιλάθλους του που έκαναν “κατάληψη” στο γήπεδο στα Πηγάδια δημιουργώντας ατμόσφαιρα Τούμπας, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την Ξάνθη για την 26η αγωνιστική της Super League και είναι “αγκαλιά” με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 33ο λεπτό, με το γκολ

να αφιερώνεται από τους παίκτες στον Ιβάν Σαββίδη για τα 60ά γενέθλιά του. Στο 68΄ ο Πέντρο Ενρίκε πέτυχε το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου με πλασέ στο δοκάρι και στα δίχτυα έπειτα από εξαιρετική επίθεση.

Η Ξάνθη μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά του Αλμέιδα στο 84΄, όμως δεν κατάφερε κάτι περισσότερο, με τους “ασπρόμαυρους” να πανηγυρίζουν άλλη μία νίκη, την 23η σε 26 αγώνες πρωταθλήματος, διατηρώντας το αήττητο και όντας πλέον μία “ανάσα” από τον τίτλο στα τέσσερα ματς που απομένουν.

Ο Ολυμπιακός το γύρισε και κέρδισε (2-1) τον Ατρόμητο

Ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ στο 30′ για τον Ατρόμητο και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά στο β’ ημίχρονο το… γύρισε. Στο 50′ ο Γκιγέρμε ισοφάρισε και στο 75′ ο Μπουχαλάκης με το 2-1 έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτή ήταν η 19η φετινή νίκη για τον Ολυμπιακό και έφτασε τους 60 βαθμούς. Πλέον ο Ατρόμητος ισοβαθμεί στην 4η θέση με τον Αρη και η συνέχεια του πρωταθλήματος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ΑΕΚ στο ρελαντί 4-0 τον Παναιτωλικό

Μια από τις ευρύτερες νίκες της στη φετινή σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ που επικράτησε πολύ εύκολα 4-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την 3η θέση στη Super League μετά από 26 αγωνιστικές. Ο Μάριος Οικονόμου με το πρώτο γκολ της καριέρας του ανοίγοντας το σκορ στο 40΄, το 2-0 διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Μαλή στο 50΄ και ακολούθησαν τα τέρματα των Μπογέ (82΄), Γαλανόπουλου (83΄).

Ο Αρης 3-1 τον ΟΦΗ με ανατροπή

Μπορεί ο ΟΦΗ να προηγήθηκε στο Χαριλάου, αλλά ο Αρης χτύπησε στα τελευταία λεπτά και με ανατροπή κέρδισε 3-1 και ουσιαστικά… κλείδωσε την θέση του στο Europa League.

Χάρη στα γκολ των Ρόουζ (75′), Ματίγια (85′) και Μαρτίνες (89′), ο Άρης ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 (Βαζ στο 26′) και πήρε τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν πολύ καλύτερη, πιο απειλητική, έχασε και πέναλτι με τον Σωτηρίου να αποκρούει, αλλά στην επανάληψη έβαλε τα γκολ και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Λάρισα – Νίκη με ανατροπή (2-1) επί του Αστέρα Τρίπολης

Σπουδαία νίκη με ανατροπή που της δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα σημείωσε η ΑΕΛ, που επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης για την 26η αγωνιστική της Super League.

Οι Αρκάδες, που έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία προηγήθηκαν στο 16′ με τον Καλτσά, αλλά οι Φατιόν (πεν. 31′) και Μόρας (69′) έκαναν την μεγάλη ανατροπή και έδωσαν αέρα 4 βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Καθάρισε» τον Πανιώνιο και την παραμονή η Λαμία

Πιο ουσιαστική η Λαμία, νίκησε με 1-0, στην έδρα της, τον Πανιώνιο, για την 26η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, μετά από τρεις ισοπαλίες, επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας της ομάδας της Νέας Σμύρνης με το γκολ του Τάσου Καραμάνου στο 6ο λεπτό.

Σημαντική στιγμή για την εξέλιξη του ματς ήταν τοπέναλτι που κέρδισαν οι Νεοσμυρνιώτες στο 40′. Ο Ντουρμισάι ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Σαράνοφ τον «ψάρεψε» και έστειλε την ομάδα του με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 30/03

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Λαμία – Πανιώνιος 1-0

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Κυριακή 31/3

16.00 ΆρηςΟΦΗ 3-1

17.15 ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-0

19.00 ΞάνθηΠΑΟΚ 1-2

19.30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1

Δευτέρα 01/04

19.00 Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα