Super League: Με νίκες προχώρησαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ
Σημαντικό βήμα για τα πλέι οφ της Super league και πολύτιμη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στην Ξάνθη επιβληθείσα της γηπεδούχου ομάδας με 1-0 και γκολ που σημείωσε ο Γαλανόπουλος στην επανάληψη.
Τόσο η Ξάνθη όσο και η ΑΕΚ, με τους νέους τεχνικούς τους Γιώργο Παράσχο και Μάσιμο Καρέρα αντίστοιχα στους πάγκους τους, θέλησαν να διαφυλάξουν τις ομάδες
Η ΑΕΚ είχε καλύτερη παρουσία στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να αξιοποιήσει την εδαφική της υπεροχή, αφού οι επιθετικοί της έμειναν μακριά από τα γκολπόστ του Αμπαντ.
Στην επανάληψη, στο 67′ σε μια μονομαχία Φασίδη- Χούλτ, ο δεύτερος σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο, ο Θεσσαλονικέας ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, αλλά συμβουλευθείς το VAR ανακάλεσε την αρχική του απόφαση δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 72΄και 77΄ο Φασίδης της Ξάνθης, αντίκρισε διαδοχικές κίτρινες κάρτες με συνέπεια να αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.
Με την αριθμητική της υπεροχή στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΚ πίεσε βγήκε ακόμα επιθετικότερα και στο 83′ είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Λιβάγια που όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Αμπαντ.
Η υπεροχή για την Ενωση καρποφόρησε στο 84΄με τον Γαλανόπουλο. Ο Κρίστισιτς έκανε τακουνάκι στον Ολιβέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον Γαλανόπουλο μετά από απομάκρυνση του Σόσα και ο χαφ των φιλοξενούμενων με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπαντ για να δώσει έτσι προβάδισμα νίκης στην ΑΕΚ με 0-1.
Ουσιαστικός ο Παναθηναϊκός, 2-0 τη ΛαμίαΧωρίς να πιάσει καλή απόδοση ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας από τη Λαμία με 2-0 , χάρη σε τέρματα του Χατζηγιοβάνη στο 44΄ με πέναλτι και του Περέα στο 82΄. Η Λαμία έπαιζε από το 60΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπεχαράνο.
Ο Παναθηναϊκός έφθασε τους 20 βαθμούς με την 5η νίκη του στη διοργάνωση και ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης, ενώ η Λαμία έμενε στους 17 και γνώρισε την 5η ήττα της.
Οι «πράσινοι» στο 44΄, στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν, σκόραραν με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, τον οποίο ένα λεπτό νωρίτερα κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Θεοδωρόπουλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να φθάνουν δύσκολα στα αντίπαλα καρέ, αλλά στο 60΄ ο Παναθηναϊκός απέκτησε αριθμητική υπεροχή, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Μπουζούκη ο Μπεχαράνο.
Το σημείο ήταν καθοριστικό, αφού με παίκτη λιγότερο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, δημιούργησε μάλιστα κάποιες ευκαιρίες για γκολ κι έφθασε στο 2-0 με σουτ του Περέα στο 82΄, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια. Στο 88΄ σε κεφαλιά του Κουρμπέλη η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Με ανατροπή ο ΟΦΗ, 3-1 τον Άρη
Την έκτη του νίκη σε επτά αγώνες στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» πέτυχε ο ΟΦΗ που επικράτησε 3-1 του Άρη. Με ανατροπή στο σκορ έφτασαν στο “τρίποντο” οι Κρητικοί που υποχρέωσαν τον Μίχαελ Ένινγκ στην πρώτη εν Ελλάδι ήττα του.
Μπορεί στο 2′ ο Δημήτρης Σωτηρίου να έσωσε στο πλασέ του Λάρσον έπειτα από γύρισμα του Ιντέγε, ωστόσο στο 12′ οι “κίτρινοι” άνοιξαν το σκορ: από κόρνερ του Χαβιέ Ματίγια και πρώτη προσπάθεια του Φραν Βέλεθ, η μπάλα έφτασε στον Νιγηριανό φορ που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα! Μετά το 20λεπτο, οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν. Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης στο 22′ νικήθηκε από τον Κουέστα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κάνει το ίδιο και απέναντι στον Ρικάρντο Βαζ. Στο 30′, όμως, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Νίκου Κοροβέση κάνοντας με πλασέ το 1-1! Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το momentum, οι παίκτες του Σίμου απείλησαν εκ νέου, ωστόσο ο Κουέστα στάθηκε στο ύψος του στην προσπάθεια του Τσιλιανίδη, με τον Λισάντρο Σεμέντο να αστοχεί σε δεύτερο χρόνο στο 37′.
Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Ο Κουέστα είπε και πάλι “όχι” στον Βαζ στο 48′ αλλά και στον Τσιλιανίδη επτά λεπτά αργότερα, με τον Σωτηρίου να… απαντά στο σουτ του Ιντέγε στο 67′. Η πίεση του ΟΦΗ έφερε καρπούς στο 71′: κακή έξοδος του Κουέστα σε κόρνερ του Τσιλιανίδη, ο Βέλεθ αρχικά έδιωξε πάνω στη γραμμή, αλλά από κοντά ο Σόουζα Φελίπε Φερέιρα έκανε το 2-1! Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε και το 3-1: ο Τσιλιανίδης έκανε την κάθετη πάσα στον Φιγκεϊρέδο που πλάσαρε εύστοχα πάνω από το σώμα του Κουέστα στο 73′! Τέσσερα λεπτά μετά το σκηνικό επαναλήφθηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ωστόσο το δοκάρι έσωσε τον Άρη, με το 3-1 να παραμένει μέχρι το τέλος, αφού η κεφαλιά του Βέλεθ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σωτηρίου.
Η ΑΕΚ έφτασε με το 0-1 στην Ξάνθη τους 24 βαθμούς στην 3η θέση. Ο ΟΦΗ ακολουθεί ως τέταρτος με το 3-1 επί του Άρη και ο Παναθηναϊκός μετά το 2-0 με την Λαμία είναι πέμπτος. Την Κυριακή είναι στο υπόλοιπο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής τα ματς ΑΕΛ – Ατρόμητος, Βόλος – Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός και Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ. Μες στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει εμβόλιμη αγωνιστική και μετά άλλη μία προτού πάμε στην διακοπή των γιορτών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Τόσο θα κόστιζαν οι ζημιές στο σπίτι της ταινίας «Μόνος στο Σπίτι»
- Η βασίλισσα Ελισάβετ ψάχνει υπεύθυνο social media- Ο μισθός που προσφέρει
- Δεκαεξάχρονος έπεσε από γέφυρα της Αττικής Οδού στο Μαρούσι
- Άγριες Μέλισσες: Πέθανε η Γιούλα Ζωιοπούλου, ενδυματολόγος της σειράς
- Νικηφόρο ντεμπούτο Καρέρα στην ΑΕΚ
- Σταϊκούρας: Θα διεκδικήσουμε με ασφάλεια χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα
- Εμφύλιος στη Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τουρκικό drone
- Συναγερμός στην Αττική οδό: 16χρονος έπεσε από γέφυρα στο οδόστρωμα
- Timelapse: Πώς θα έμοιαζε η Γη εάν στέρευαν οι ωκεανοί (vid)
- Super League: Με νίκες προχώρησαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Τελευταία Νέα BankWars
- Super League: Με νίκες προχώρησαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ
- Κυριάκος και Μαρέβα στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο – Μαζί με τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου”
- Ξεκίνησε στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020
- Ανακαλείται η απόφαση για ενίσχυση των εφημερίδων
- Μίχαλος: Μετά από μια δύσκολη δεκαετία μπορούμε πλέον να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα
- Που θα πάνε τα κέρδη των 5 δισ. από τα ελληνικά ομόλογα;
- Συνέβη και αυτό: Χταπόδι- τέρας πήγε να πνίξει αετό!
- Η Βουλή ψήφισε αναβάθμιση των F-16 και των Mirage
- Η Τουρκία στέλνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Κύπρο
- Χωρίς χαράτσι εισφορών τα “μπλοκάκια” -Απαλλαγή και των επιχειρήσεων – Απελευθερώνονται οι μισθωτοί που κόβουν και Δελτίο Παροχής
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Σταϊκούρας: Θα διεκδικήσουμε με ασφάλεια χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα
- Σκυλακάκης: Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά η συμμετοχή στο πρόγραμμα για το επίδομα θέρμανσης
- Παυλόπουλος: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μας άφησε ένα κορυφαίο πρότυπο ηγέτη
- Αγροτικό έπεσε σε βενζινάδικο στην Ιεράπετρα - Τέσσερις τραυματίες
- Νικηφόρο ντεμπούτο Καρέρα στην ΑΕΚ
- Αρμένιος Πατριάρχης σε γραμμή Ερντογάν: Η γενοκτονία είναι ένα "τραύμα" που "έχουμε πια ξεχάσει"
- Τι ειπώθηκε στην πρώτη ημέρα διαβουλεύσεων για τον Προϋπολογισμό
- Τζακ-ποτ στην κλήρωση του Λόττο
- Εμφύλιος στη Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τουρκικό drone
- Άγριες Μέλισσες: Πέθανε η Γιούλα Ζωιοπούλου, ενδυματολόγος της σειράς