Super League: Eσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού o Παναθηναϊκός – Ολα τα αποτελέσματα

Ο Παναθηναϊκός, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και του έσπασε το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα!

Άριστα στημένη η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στους Πειραιώτες που έβαλαν

αντίδραση μόνο στο φινάλε του ματς!

Ο Μαουρίσιο άνοιξε το σκορ στο 6′ με ωραία κεφαλιά, ενώ ο Σανκαρέ -που έκανε και την ασίστ για τον Βραζιλιάνο- έκανε το 2-0 στο 73′. Για τον Ολυμπιακό μείωσε ο Ελ Αραμπί στο 82′. Τεράστια επέμβαση έκανε στο 89′ ο Διούδης, σε σουτ του Μασούρα μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια νίκη γοήτρου, φτάνοντας τους 41 βαθμούς σε 22 αγώνες. Η πρωτοπόρος ομάδα του Πειραιά παραμένει στην κορυφή με 57 βαθμούς, με διαφορά 14 πόντων πλέον από τον δεύτερο Άρη που νωρίτερα σήμερα συμβιβάστηκε στη «λευκή» ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη.

Κόλλησαν στο… χιόνι Αρης και Παναιτωλικός (0-0)

Σε ένα παιχνίδι που πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να διεξαχθεί, Άρης και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, με τους Θεσσαλονικείς να εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και τον Κρίστοφερ Κνετ να αναδεικνύεται MVP της ομάδας του Αγρινίου.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να χάνει την ευκαιρία να αποσπαστεί – έστω και προσωρινά – από τις ομάδες που τον ακολουθούν και την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.

Διπλό του Βόλου στην Κρήτη, 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Βόλος πέρασε νικηφόρα από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» νικώντας με 2-1 τον ΟΦΗ

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Πριν συμπληρωθεί το τρίτο λεπτό, από σέντρα του Ντάαν Ριένστρα, με κεφαλιά ο Χουάν Χοσέ Περέα νίκησε τον Δημήτρη Σωτηρίου για το 0-1! Και στο 22’ διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν έπειτα από μπαλιά του Ζουλιάν Μπαρτόλο, ο Δουβίκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ και πλάσαρε τον Σωτηρίου για το 0-2!

Tο 1-2 έγινε στο 63’ με προβολή του Καστάινιος έπειτα από γύρισμα του Φάμπιο Στάρτζεον. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου πίεσε, ωστόσο δεν μπόρεσε ούτε φάσεις να δημιουργήσει ούτε – πολύ περισσότερο – να ισοφαρίσει.

 Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα, 2-1 τον Ατρόμητο

Πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στο «Γεώργιος Καμάρας»

Tρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους ήρθε το γκολ για τον Απόλλωνα: εξαιρετική συνεργασία πέντε παικτών των γηπεδούχων, με τον Τόμας Μπεντινέλι να πλασάρει τον Μανδά για το 1-0!

Το 2-0 για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» έγινε στο 67’. Ο Κολ ξέφυγε από τον Δημήτρη Γούτα, πάσαρε στον Αμπιόλα Ντάουντα και ο τελευταίος με δεξί διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανδά!

Ο Ατρόμητος δεν τα παράτησε. Ο Νταβίνο Βέρχουλστ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Χουάν Μουνίθ στο 88’, ωστόσο ο Βέλγος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 90’ στην προσπάθεια του νεοεισελθόντα Μαυρομάτη, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1!

«Λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Λαμία

Πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία απέσπασε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» η Λαμία.

Ακυρώθηκε γκολ του Λουίς Φερνάντεθ, με τη χρήση του VAR, για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που είδε το νικηφόρο σερί της να σταματάει στους έξι αγώνες.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο αυτό γινόταν μόνο μέσω στημένων φάσεων – πέντε κόρνερ στα πρώτο 20λεπτο.

Η Λαμία επιθετικά φάνηκε μόνο στο 40ο λεπτό, όταν η ατομική ενέργεια από τον Τάσο Καραμάνο, ολοκληρώθηκε με σουτ που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Αντώνη Τσιφτσή.

Ακόμη πιο «φτωχό» σε φάσεις το δεύτερο ημίχρονο. Ένα σουτ του Έλμαρ Μπιάρνασον (54’) κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή, ίδια κατάληξη είχε και αυτό του Λαζάρ Ρόμανιτς (72’) ενώ στην αντίπαλη εστία ο Μπαράλες (79’) απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από την ενέργεια του Σίτο. Πιο απειλητική ήταν η φάση του 90ου λεπτού, με τον Αντάμα Μπα να φεύγει στην αντεπίθεση ωστόσο το πλασέ του προ του Τσιφτσή ήταν αδύναμο.

Η σημερινή (14/2) αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ αναβλήθηκε, με τον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ να έχει καλυφθεί από ένα λευκό πέπλο χιονιού.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, κατέστησαν ανέφικτη την διεξαγωγή του αγώνα, με τον Ευστάθιο Γκορτσίλα να αποφασίζει την αναβολή του.

Με ανακοίνωσή της, η Superleague και εφαρμόζοντας τον ΚΑΠ, όρισε το ματς για αύριο (15/2) την ίδια ώρα (17:15).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0
Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος 2-1

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Άρης – Παναιτωλικός 0-0
ΟΦΗ – Βόλος 1-2
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (19:30)

Η Βαθμολογία: 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα