Μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο– Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα στα όρια με την Βοιωτία. Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο και κινείται προς την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών απειλώντας να περάσει την εθνική οδό με κατεύθυνση προς το χωριό Μαρτίνο.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική, έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς . Αυτή την ώρα επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων, 5 αεροσκάφη και ένα

ελικόπτερο. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν τέσσερις υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίου, σύμφωνα με το LamiaStar. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 115 χ/θ στο Κάστρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει δασική έκταση και συγκεκριμένα πουρνάρι και πεύκα, ωστόσο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πυρκαγιά έχει δύο μέτωπα, το ένα στο Μαρτίνο και το άλλο στην Λάριμνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα