Siemens-Gamesa: Δημιουργούν τη μεγαλύτερη εταιρεία αιολικής ενέργειας

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επήλθε συμφωνία ανάμεσα στον κλάδο αιολικής ενέργειας της Siemens και τη Gamesa Corp. Tecnologica για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην κατασκευή ανεμογεννητριών. Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα δημιουργήσει μια εταιρία με τη μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα παγκοσμίως στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Η κίνηση αυτή θα επιταχύνει την ενοποίηση της εν λόγω

βιομηχανίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η μεγαλύτερη εταιρία μηχανικής στην Ευρώπη θα έχει στην κατοχή της το 59% της νέας επιχείρησης, τόνισε η Gamesa σε σημερινή της ανακοίνωση. Η Gamesa με έδρα στην Ισπανία θα κατέχει το 41%, ενώ θα πάρει και μια πληρωμή ενός δισ. ευρώ σε μετρητά από τη Siemens. Το ποσό αντανακλά ένα 26% premium της τιμής που είχε η μετοχή της στις 28 Ιανουαρίου, όταν οι δύο εταιρίες αποκάλυψαν πως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Συνολικά, οι δύο εταιρίες έχουν εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες 69 γιγαβάτ σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας τις Vestas Wind Systems και General Electric.

«Ο συνδυασμός των ανεμογεννητριών μας με της Gamesa ακολουθεί μια σαφή και αποτελεσματική βιομηχανική λογική, σε μια βιομηχανία με ελκυστική ανάπτυξη στην οποία το μέγεθος είναι βασικό για την παραγωγή αποδοτικής ανανεώσιμης ενέργειας βάσει κόστους», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Joe Kaeser.

Ο πρόεδρος της Gamesa, Ignacio Martin, τόνισε πως η κίνηση θα τονώσει τα κέρδη και θα οδηγήσει σε θετικές ταμειακές ροές από τη γένεσή της.

Οι δύο εταιρίες έχουν επισημάνει ότι, χάρη στη συμφωνία, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα υπάρξει μια εξοικονόμηση ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα