SUPER LEAGUE: Ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ολυμπιακό στο “Γ.Καραισκάκης” – Η βαθμολογία σε 8 αγώνες

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Καραϊσκάκη (2-1) και άφησε πέμπτο τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και στο… -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό! Π

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τον Ολυμπιακό που έπαιζε σαν κοιμισμένος στο ξεκίνημα του αγώνα και αφού προηγήθηκε ένα σουτ του Λύρατζη που κατέληξε άουτ, ήρθε το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου στο 9’ έπειτα από κόρνερ του Τσαούση για να βάλει τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού.

Αφού πέρασε

ένα πεντάλεπτο για να συνέλθει ο Ολυμπιακός, από το 15’ και μετά ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή και έπαιζε στο μισό γήπεδο τους Θεσσαλονικείς. Μπορεί να μην έβγαλε την μεγάλη φάση έως το έξοχο σε συνεργασία, δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Χάμες στο 37’ (πάσα του Εμβιλά προς τα αριστερά, σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και άλμα στον… Θεό (στα 2,4 μέτρα σύμφωνα με την ψηφιακή ανάλυση!) για τον Χάμες που με κεφαλιά ισοφάρισε), αλλά ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, να επιτεθεί και να δημιουργήσει, έχοντας τον Χάμες στο ρόλο του «μαέστρου».

Ο Παπασταθόπουλος αστόχησε σε κεφαλιά στο 18’, ο Γκάρι σούταρε στα σώματα στο 23’ και ο Ρέαμπτσιουκ είχε κακό τελείωμα στο 34’ έπειτα από άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι.

Μετά το 1-1 ο Ολυμπιακός κυνήγησε και δεύτερο τέρμα, αλλά στο 41’ οι Χάμες και Μπακαμπού έχασαν μία καλή ευκαιρία για το 2-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η ώρα του Γκάρι να σπαταλήσει μία καλή φάση, καθώς το γύρισμά του προς τον Μπακαμπού που βρισκόταν προ κενής εστίας, δεν ήταν καλό και μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

ΓΚΟΛ Ο ΝΑΡΕΪ, ΦΛΥΑΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε λίγο πιο αποφασιστικά και κατάφερε μόλις στο 56′ με τον Νάρεϊ να πάρει ξανά το προβάδισμα στο σκορ, σε μία φάση που ενδεχομένως να έφερε ευθύνη και ο Τζολάκης.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Τρεϊμάνις έδωσε ένα αδιανόητο πέναλτι (τζαρτζάρισμα Μπα σε Ολιβέιρα) και χάρη στην παρέμβαση του VAR, πήγε ο ίδιος και έκανε ανασκόπηση της φάσης και είδε ότι είχε κάνει λάθος, παίρνοντας πίσω την απόφασή του.

Στη συνέχεια ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα, αποφάσισε να ρίξει στη μάχη και Βαλμπουενά, και Μασούρα, και Ελ Αραμπί, και Ουί Τζο και κατάφερε έστω με αυτές τις αλχημείες, αλλά και με ρίσκο στην άμυνά του, να φτάσει ο Ολυμπιακός σε τρεις περιπτώσεις για να απειλήσει τον Κοτάρσκι.

Η πρώτη ήταν στο 78′ με την κεφαλιά του Μπακαμπού, με τον Γαλλοκονγκολέζο να κάνει τραγικό τελείωμα. Το δεύτερο ήταν στο 83′ με το τραγικό γύρισμα του Βρουσάι προς τον Ελ Αραμπί, κάνοντας ουσιαστικά πάσα πάνω στον Κοτάρσκι. Το τρίτο ήταν στο 88′ με τον Ελ Αραμπί σε κενή εστία να σουτάρει πάνω στον Σάστρε.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μπα (84’ Ουί Τζο), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν Μπομ, Αγκιμπού (66’ Μασούρας), Γκάρι (71’ Ελ Αραμπί), Χάμες (71’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70’ Σάστρε), Ντάντας (90’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (84’ Σοάρες), Ελ Καντουρί, Νάρεϊ, Ολιβέιρα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα