Oι τέσσερις συστημικές τράπεζες “μπαίνουν” στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής

Πολύ καλά οργανωμένη αποδεικνύεται ότι είναι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, με τη CEO Ελένη Βρεττού να έχει κάνει σοβαρή δουλειά στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα η αιφνιδιαστική κίνηση του ΤΜΕΔΕ, το οποίο βγαίνει οριστικά εκτός ΑΜΚ της Attica Bank, να μη βρει απροετοίμαστη την τράπεζα.

Σε συνεργασία με τον διοικητή της Τράπεζας

της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ενεργοποιήθηκε το εφεδρικό πλάνο, που προέβλεπε τη συμμετοχή στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ έκαστη.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή από την πλευρά των τραπεζών θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο εξυγίανσης που προωθούν το τελευταίο διάστημα συντονισμένα η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, η διοίκηση της Attica Bank και ο Αλ. Εξάρχου από πλευράς Thrivest Holding.

Η αποχώρηση του ΤΜΕΔΕ από την Attica Bank δεν μεταβάλλει τη συμφωνία των μετόχων σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΤΧΣ, που θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ΑΜΚ, συνεισφέροντας 329 εκατ. ευρώ και διατηρώντας το ποσοστό του, δηλαδή το 69,5%. Στην αύξηση θα συμμετάσχει και ο e-ΕΦΚΑ, διατηρώντας επίσης το ποσοστό του, δηλαδή το 8,4%.

Στην ίδια συμφωνία προβλέπονται επίσης τα επόμενα βήματα για τη συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας (υπό την ενιαία μορφή της μετά την απορρόφηση της HSBC και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας) με την Attica Bank, με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ΑΜΚ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης έχει οριστεί από 30/03/2023 έως και 24/04/2023 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται έως και 19/04/2023.

Οι σχετικές πλήρως διευκρινιστικές ανακοινώσεις αναμένονται αργά το βράδυ, όταν θα έχουν τελειώσει οι συνεδριάσεις των Δ.Σ. τόσο της Attica Bank όσο και της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενώ άμεσα θα σταλεί συμπληρωματικό σημείωμα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα