O ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Τα αποτελέσματα για τη 9μήνου 2012, ανακοίνωσε η Cyprus Popular Ban. Σε πορεία προσαρμογής και αναδιοργάνωσης ο Όμιλος.

Αναδιοργάνωση της δομής του Ομίλου

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Ομίλου για αναδιοργάνωση των εργασιών του ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες που επιβάλλουν οι αγορές όπως επίσης και στις πρόνοιες του υπό εξέλιξη Σχεδίου Αναδιάρθρωσης,

το οποίο έχει υποβληθεί στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ο Όμιλος προχώρησε με την αναδιοργάνωση της δομής του, στην εξαγγελία αναθεωρημένου οργανογράμματος και στον διορισμό νέας διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής. Σκοπός της αναδιοργάνωσης είναι να υπάρξει η απαιτούμενη ώθηση και δυναμική στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Όμιλος για την υλοποίηση των ευρύτερων στρατηγικών στόχων του.

Θυγατροποίηση εργασιών του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο

O Όμιλος προχωρεί με την μετατροπή των εργασιών του στο Ηνωμένο Βασίλειο από υποκατάστημα σε θυγατρική και έχει διορίσει προς το σκοπό αυτό ανεξάρτητους συμβούλους, οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει το έργο αυτό μέσα σε διάστημα 6 μηνών.  Αυτή η αναδιοργάνωση υπόκειται σε έγκριση από το Financial Services Authority του Ηνωμένου Βασιλείου και γίνεται μέσα στα πλαίσια του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης που έχει υποβληθεί.

Ο Όμιλος Λαϊκής Τράπεζας ανακοινώνει για το εννιάμηνο του 2012:

·         Συνολικά έσοδα ύψους € 638 εκ. μειωμένα κατά 24% σε σχέση με το εννιάμηνο 2011, ενώ τα έσοδα από τραπεζικές εργασίες την ίδια περίοδο σημείωσαν μείωση 19%. Σημειώνεται ότι τα συνολικά έσοδα από τις εργασίες στην Κύπρο σημείωσαν αύξηση 8% ενώ τα έσοδα από τραπεζικές εργασίες στην Κύπρο σημείωσαν αύξηση 4%. Παρά τις αυξήσεις στα τραπεζικά έσοδα από την Κύπρο, τα συνολικά έσοδα του Ομίλου επηρεάσθηκαν  αρνητικά από τις προσπάθειες απομόχλευσης, όπως επίσης και από το κλιμακωτά αυξανόμενο κόστος των καταθέσεων και την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

·         Συνολικά λειτουργικά έξοδα, εξαιρουμένων των  μη επαναλαμβανομένων εξόδων που αφορούν την αναδιάρθρωση, καθώς και επιβαρύνσεις για τη διακοπή συμβάσεων και απεμπλοκή από διάφορες άλλες νομικές υποχρεώσεις συνολικού ύψους € 21 εκ., που έφτασαν τα € 428 εκ. μειωμένα κατά 9% σε ετήσια βάση.  Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα,  περιλαμβανομένων των μη επαναλαμβανομένων εξόδων, ανήλθαν σε € 449 εκ.  σημειώνοντας μείωση 5% σε σχέση με το εννιάμηνο του 2011.

·         Αύξηση των προβλέψεων για απομείωση χορηγήσεων υπό το πρίσμα της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών σε Ελλάδα και Κύπρο για το εννιάμηνο 2012. Οι προβλέψεις για απομείωση των χορηγήσεων για το εννιάμηνο 2012 ανήλθαν σε € 1.285 εκ. έναντι € 283 εκ. την αντίστοιχη περίοδο 2011 σημειώνοντας αύξηση 354% ετησίως. Οι προβλέψεις για το Κυπριακό χαρτοφυλάκιο ανήλθαν σε € 306 εκ. ενώ για το Ελληνικό χαρτοφυλάκιο σε € 967 εκ. Η κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρίσκεται στα ικανοποιητικά επίπεδα του 45% για τον Όμιλο.

·         Συνολικό καθαρό χαρτοφυλάκιο χο

Keywords
Τυχαία Θέματα