ΣΥΡΙΖΑ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ…

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησαν σε δηλώσεις σήμερα Τρίτη με εξαιρετικό ενδιαφέρον (σημειολογικό και ουσιαστικό), ενδεικτικές των προθέσεων του κόμματος ως προς την διαπραγμάτευση με τους δανειστές την επομένη των εκλογών σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα. Βαλαβάνη αποκαλύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει “τεχνική επέκταση”

του μνημονίου ενώ ο κ. Τσακαλώτος αποκαλεί την παραμονή στο ευρώ “στρατηγική επιλογή” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Nάντια Βαλαβάνη: Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση του μνημονίου

«Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση (σ.σ.: του Μνημονίου) για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Nάντια Βαλαβάνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση ένα μέρος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που είναι εξαρτημένη από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Θα την αξιοποιήσουμε πραγματικά και ένα μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί εκεί (σ.σ. στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού) για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μιλάω για ακίνητη περιουσία. Εκεί, θα πάει μεγάλο μέρος μελλοντικών κερδών από υδρογονάνθρακες και ο,τιδήποτε άλλο προκύψει μέσα από τα μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει η Ελλάδα μέσα από την αξιοποίηση των αποκλειστικών θαλάσσιων ζωνών», είπε η κ. Βαλαβάνη.

Ευ. Τσακαλώτος: Στρατηγική επιλογή μας να μείνουμε στο ευρώ

«Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα ψηφοδέλτια που είναι πιο σκεπτικιστές για το ευρώ, αλλά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ είναι στρατηγική. Θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ για στρατηγικούς λόγους, αν διαλυθεί το ευρώ θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του ‘30 στις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και στους εθνικισμούς» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β’Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

H παραπάνω τοποθέτηση αποτέλεσε απάντηση του κ. Τσακαλώτου σε ερώτηση για τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Χιωτίδη περί επιστροφής στη δραχμή.

Όπως είπε ο κ.Τσακαλώτος, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση για ένα λειτουργικό πρόγραμμα βοήθειας, υποστηρίζοντας ότι «η λογική του προγράμματος είναι πάντα να χρειαζόμαστε λεφτά για να περάσουν συγκεκριμένα μέτρα».

«Πρέπει να αλλάξουμε πορεία και αν δεν ξεφύγουμε από τη λογική θα παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τσακαλώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα