Mohamed A. El-Erian: Άμεσα πρέπει ο Α.Σαμαράς να πιέσει τους πιστωτές για ελάφρυνση του χρέους

“Το έργο της Ελλάδας δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται πολλά χρόνια ισχυρής – όχι αναιμικής – ανάπτυξης για να κατορθώσει να μειώσει το δημόσιο χρέος της… Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να επιμείνει περισσότερο και να πιέσει τους πιστωτές της Ελλάδας, να ξεκινήσει άμεσα

τη συζήτηση για τον νέο γύρο ελάφρυνσης του χρέους. Για την ακρίβεια δεν αρκεί να επιμείνει, αλλά πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα. Ιδίως τώρα που Ευρωπαίοι και αγορές δεν διακατέχονται από το αίσθημα του επείγοντος”.

Αυτή την επισήμανση κάνει σε άρθρο του ο Mohamed A. El-Erian, πρώην CEO της Pimco και νυν οικονομικός σύμβουλος της μητρικής της, της Allianz, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ” το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει ακόμη σε δυσθεώρητα ύψη και η αποστολή μείωσής του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Η ανεργία στη χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο”

Όπως αναφέρει. κάθε ευρωπαϊκή χώρα σήμερα πρέπει να πετύχει έναν διττό – και εξαιρετικά δύσκολο – στόχο: Να κατορθώσει να εξυπηρετήσει το χρέος της και να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Μόνο μέσα από όλα αυτά, μπορεί να έρθει η ευημερία, σε εθνικό επίπεδο.

Original article: Mohamed A. El-Erian: Άμεσα πρέπει ο Α.Σαμαράς να πιέσει τους πιστωτές για ελάφρυνση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα