MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Άριστα…με τόνο τα book bulding της Πειραιώς και της Alpha Bank. Η τράπεζα του Γιάννη Κωστόπουλου κατάφερε να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δύο φορές, μολονότι η αμκ ήταν ύψους 1,2 δις ευρώ.

Η ζήτηση ωστόσο χτύπησε κόκκινο. Η τιμή της αμκ είναι 0,66 ευρώ. Μεγαλύτερη από την τιμή 0,60 ευρώ στην

οποία μπήκε στην Alpha Bank το ΤΧΣ.

Το book bulding της Πειραιώς που αφορούσε το ποσό των 1,575 δις ευρώ και απευθύνονταν στους ξένους επενδυτές καλύφθηκε κατά 1,5 φορές και οι πληροφορίες λένε ότι η τιμή θα διαμορφωθεί πάνω από τα 1,71 ευρώ ανά μετοχή στην οποία το ΤΧΣ είναι ανακεφαλαιοποιήσει την τράπεζα.

Η Πειραιώς όμως τιμά τους Έλληνες επενδυτές και με δημόσια προσφορά ζητά την κάλυψη του 10% της αύξησης, δηλαδή 175 εκατ ευρώ να καλυφθούν από το ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Μιχάλης Σάλλας έχει πάντα ως βασικό δόγμα την ανάγκη πολυμετοχικότητας της τράπεζας. Εξ ου και ανοίγει την πόρτα στους Έλληνες μικροεπενδυτές.

Οι γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών θα γίνουν την Παρασκευή.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Δικαιώνονται εκείνοι που επέμειναν στις μετοχές των δύο τραπεζών. Υπό ομαλές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, το ράλι που θα ακολουθήσει στο ταμπλώ μπορεί να δώσει κέρδη τουλάχιστον 50% από τα παρόντα επίπεδα τιμών.

Στη έκδοση ομολόγου με έξοδο στις αγορές ετοιμάζει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας. Μαθαίνω ότι περιμένει πρώτα την έξοδο στις αγορές του ελληνικού δημοσίου. Οπότε τον Μάιο τα σπουδαία για την ΕΤΕ.

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars