MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Μπαράζ συναντήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια και με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχουν μέχρι την Πέμπτη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στόχος είναι η τελική συμφωνία για τα stress tests και τον λογαριασμό της Blackrock, ο οποίος φθάνει τα 5 δις ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Με άνεση περνούν το τεστ

η τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank. Η Εθνική φέρεται να έχει κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 2 δις ευρώ. Μαθαίνω ότι δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα καλύψουν το ποσό με ίδια μέσα. Λύσεις υπάρχουν και αυτές δεν αφορούν την FinanceBank, όπως γράφεται.

Για την Eurobank το ποσό είναι 2,5 δις ευρώ. Αυτό δεν αποτελεί είδηση καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό. Το μέγα ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τον νόμο της ανακεφαλαιοποίησης, η ψήφιση ή όχι του οποίου θα κρίνει το μέλλον της τράπεζας. Αυξάνονται οι πιέσεις από τους ξένους και τα funds, ώστε η λύση “αήξηση κεφαλαίου” να προχωρήσει άμεσα…Το Fairfax θέλει θα επενδύσει 1 δισ. και το Apollo και ο Soros από 500 εκατ ευρώ και άλλα funds συνολικά 500 εκατ. Σημειώστε ότι υπάρχουν στην “ουρά” και 200 εκατ.ευρώ ΕΛΛΗΝΩΝ που θέλουν να συμμετάσχουν και η Τράπεζα επίσης θέλει να συμμετάσχουν.

Δεν είναι ούτε πλάκα, ούτε …προεκλογική “φούσκα”: Η ελληνική οικονομία θα αναβαθμιστεί τον επόμενο μήνα από τους οίκους Fitch, Moody’s και S&P, ενώ σχεδιάζονται και τα 5 ετή ομόλογα με τα οποία η Ελλάδα θα βγει δειλά στις αγορές. Στο σχεδιασμό παίρνουν μέρος η Citi, η Deutsche και η Goldman.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να στείλει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το όνομα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Σημειώνεται ότι η θητεία του Γ. Προβόπουλου λήγει στο τέλος Μαίου.

Ακόμα περιμένει ο Γιανουκόβιτς τα 12 από το σύνολο των 15 δισ που είχε ανάγκη η Ουκρανία, τα οποία και ζήτησε από τη Ρωσία για να μην πέσει στις …δαγκάνες του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών…

…Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν κάποιων εξ ημών των υπερ-πατριωτών Ελλήνων που επιμένουν πως έπρεπε το 2010 να απευθυνθούμε στη Ρωσία για να μας σώσει…

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα