Ledra: Επενδύσεις πολλών αστέρων στην Ελούντα

Eπενδυτική πνοή στην Ανατολική Κρήτη και νέο χρώμα στο σχετικά κουρασμένο τουριστικό τοπίο της περιοχής της Ελούντας, έρχεται να ταράξει τα νερά μιας περιόδου που η χώρα διψά για επενδύσεις με πράξεις και όχι ρητορικές.

Η Ledra Hotels and villas δρομολόγησε και υλοποιεί επενδύσεις ύψους περίπου 13 εκατ. Ευρώ στην Ελούντα, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, όχι μόνο στην

Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι επενδύσεις του ξενοδοχειακού ομίλου στις μονάδες DomesofElounda και Elounda Blu, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή 28 βιλλών στο DomesofElounda εκ των οποίων οι 20 θα δοθούν στη λειτουργία στις 30 Ιουνίου του 2014.

Το κόστος της επένδυσης αυτής θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. Επίσης πραγματοποιείται επέκταση με την προσθήκη 24 σουιτών στο Elounda Bluτη δεύτερη μονάδα του ομίλου.

Με τις επενδύσεις αυτές, η περιοχή της Ελούντας που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brandsτου τουρισμού υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, αποκτά μετά από πολύ καιρό νέα όπλα στον ανταγωνισμό. Ο όμιλος εδώ και δύο δεκαετίες επενδύει στον τουρισμό με συνέπεια και απολαμβάνει ήδη τους καρπούς της συγκροτημένης και συνεπούς στρατηγικής που έχει ως αξονες την καινοτομία, την πελατοκεντρική αντίληψη, την υψηλή ποιότητα, το ιδιαίτερο design και τις εξατομικευμένες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Με τις νέες επενδύσεις στην Ελούντα ο όμιλος θεωρεί ότι προσδίδει νέα δυναμική στην περιοχή, που ήδη αποτελεί ισχυρό brand και προορισμό. Παράλληλα δημιουργούνται δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, για νέα παιδιά, αποφοίτους των σχολών της χώρας, αλλά και έμπειρα στελέχη, σε μια εποχή όπου η τόνωση της απασχόλησης είναι μεγάλο ζητούμενο, προσθέτει ο συνομιλητής μας.

Η διοίκηση της Ledra τονίζει ότι ο όμιλος δεν προτίθεται να σταματήσει στις δυο αυτές επενδύσεις.

Εφόσον το κλίμα στη χώρα συνεχίσει να σταθεροποιείται και η πολιτεία δεν δημιουργεί αντιαναπτυξιακά εμπόδια, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της εταιρίας «Λήδρα Ξενοδοχειακή», είτε μέσα από την επέκταση και αναβάθμιση των υπαρχουσών μονάδων, είτε μέσω εξαγορών, τονίζει.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Τα δύο ξενοδοχεία έχουν διανύσει μία συνεχή ανοδική πορεία. Το DomesofElounda με 90 δωμάτια πραγματοποίησε το 2013 έσοδα ανά δωμάτιο ύψους 74.000 ευρώ με την πληρότητα να φθάνει το 85% κατά μέσο όρο όλο το χρόνο. Το 2010 η πληρότητα ήταν 70% και τα έσοδα ανά δωμάτιο 58.000 ευρώ.

Το EloundaBlue διαθέτει 123 δωμάτια με τα έσοδα ανά δωμάτιο διαμορφώθηκαν το 2013 στα 19.500 ευρώ και η πληρότητα ξεπέρασε το 88%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η πληρότητα ήταν 70% και τα έσοδα ανά δωμάτιο ήταν μόλις 11.000 ευρώ. Οι νέες σουίτες της μονάδας θα λειτουργήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο, παράλληλα με τις ανακαινίσεις που γίνονται στο ξενοδοχείο τα τελευταία δυο χρόνια. Το συνολικό κόστος επένδυσης στο EloundaBlu θα ξεπεράσει τα 3.000.000 ευρώ . Η κατηγοριοποίηση του Elounda Blu ως Adults Only Hotel τα τελευταία 2 χρόνια και η επικείμενη ένταξή του σε διεθνή αλυσίδα συμβάλλει δραστικά στην περαιτέρω διείσδυση του ξενοδοχείου σε νέες αγορές διασφαλίζοντας διαχρονικά την εμπορική επιτυχία του, σε ένα συνεχώς ανερχόμενο παγκοσμίως ξενοδοχειακό κλάδο.

Επισημαίνεται ότι οι δυο μονάδες της Ledra στην Ελούντα παρουσίασαν το 2013 συνολικά έσοδα ύψους 9,1 εκατ. Ευρώ και βέβαια είναι κερδοφόρες.

Από τις νέες επενδύσεις που αφορούν στη δημιουργία των 28 βιλλών, η εταιρεία προϋπολογίζει σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο καθαρά κέρδη ύψους 3 εκατ. ευρώ, μετά το τρίτο έτος λειτουργίας τους.

Η εμπορική πολιτική του ομίλου χαρακτηρίζεται από τον πολυδιάστατο σχεδιασμό του προϊόντος: Domes Suites and Villas Resort, iconic architecture and design, Gastronomy culture , Family orientation , Genuine Luxury, Exclusive Service υψηλών προδιαγραφών και κύρους. Ηδη, η υλοποιούμενη επέκταση του DomesofEloundaαποτελεί τη συνέχεια και την «αποθέωση» ενός αρχιτεκτονικού ρυθμού και στυλ που σηματοδότησε τη νέα εποχή στην Ελούντα και την ξενοδοχεία της. Οι υψηλές πληρότητες , η συμμετρική διείσδυση σε καθιερωμένες και αναπτυσσόμενες αγορές , το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και οι βραβεύσεις από διεθνείς οργανισμούς σε αυτό τον τομέα, καθιστούν τη Ledraόμιλο με διεθνή ‘’ταυτότητα’’ υψηλού κύρους.

Original article: Ledra: Επενδύσεις πολλών αστέρων στην Ελούντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα