Intrakat: Αισιοδοξία ότι η εξαγορά της Άκτωρ θα εγκριθεί από την Επ. Ανταγωνισμού

13:05 4/9/2023 - Πηγή: BankWars

Απολύτως αναμενόμενη χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, την έναρξη της Β΄ φάσης διερεύνησης και αξιολόγησης της συμφωνίας εξαγοράς της Ακτωρ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η διοίκηση της Intrakat εκφράζει την αισιοδοξία ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την επιτροπή.

Η δήλωση Εξάρχου

«Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για έναρξη της Β΄ φάσης διερεύνησης και αξιολόγησης

της συμφωνίας εξαγοράς της Ακτωρ ΑΤΕ από την Intrakat, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat κ. Αλέξανδρος Εξάρχου σημείωσε ότι η εξέλιξη της διαδικασίας ήταν απολύτως αναμενόμενη, μιας και όλες οι συμφωνίες παρομοίου μεγέθους και σημασίας είθισται να εισέρχονται σε Β΄ φάση διερεύνησης και αξιολόγησης. Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία, και είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που και οι αντισυμβαλλόμενες εταιρίες ανέμεναν . Η διοίκηση της εταιρείας, εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η εν λόγω συγκέντρωση θα εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού εντός του πλαισίου αυτού».

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις 31 Αυγούστου 2023 κινήθηκε η διαδικασία πλήρους διερεύνησης, της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση από την Intrakat του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου της Άκτωρ και επομένως του αποκλειστικού ελέγχου επ’ αυτής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επ. Ανταγωνισμού, η Intrakat είναι ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μητρική εταιρεία του Ομίλου Intrakat, ενώ η Άκτωρ αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Και τα δύο μέρη της συγκέντρωσης δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της κατασκευής δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Η απόφαση της ΕΑ επί της συγκέντρωσης θα εκδοθεί εντός 90 ημερών από την ημερομηνία κίνησης της διαδικασίας πλήρους διερεύνησης.

Keywords
Αναζητήσεις
intrakat-aisiodoxia-oti-i-exagora-tis-aktor-tha-egkrithei-apo-tin-ep-antagonismou.htm
Τυχαία Θέματα