HSBC: Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Θετική εξέλιξη οι εκλογές – Περιθώριο για νέο ράλι στις τράπεζες

Σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η HSBC, μειώνοντας όμως τη σύσταση σε hold , εκτός της Alpha Bank, για την οποία διατηρείται η σύσταση της αγοράς (buy).

Όπως αναφέρει η HSBC οι ελληνικές τράπεζες

κατέγραψαν ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου, με τις νέες τιμές στόχους να αντανακλούν τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών τους, αλλά και την εξισορρόπηση των κινδύνων.

Η HSBC αυξάνει στα 2,47 ευρώ την τιμή στόχο της Alpha Bank, από 1,93 ευρώ προηγουμένως, στα 0,94 ευρώ για τη Eurobank, από 0,80 ευρώ, στα 2,80 ευρώ για την Εθνική, από 2,29 ευρώ, και στα 3 ευρώ για την Πειραιώς, από 1,91 ευρώ προηγουμένως.

Παρά την άνοδο, η HSBC επισημαίνει ότι είναι καιρός να λάβουν οι επενδυτές μια πιο εποικοδομητική στάση.

Το βασικό σενάριο δείχνει ότι η ανοδική τάση των ελληνικών τραπεζών είναι τώρα περιορισμένη, ενώ εάν η χώρα εδραιώσει την πορεία της προς την κανονικότητα, υπάρχει ακόμα χώρος για να υποχωρήσουν ανησυχίες.

Το μομέντουμ θα μπορούσε να συνεχίσει να ευνοεί τις τράπεζες, οδηγώντας σε καλύτερες προοπτικές για την αύξηση των δανείων και τα επίπεδα δραστηριότητας.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι τιμές των τραπεζικών μετοχών θα μπορούσαν να σημειώσουν περαιτέρω ράλι της τάξης του 61% σε μέσο όρο, και συγκεκριμένα 27% για την Eurobank, 53% για την Εθνική, 81% για την Alpha Bank και 96% για την Πειραιώς.

Η πρόσφατη ισχυρή απόδοση των ελληνικών τραπεζών τον Μάιο οφείλεται απόλυτα στην τελευταία εβδομάδα του μήνα. Ο οδηγός ήταν τα αποτελέσματα των τριπλών εκλογών, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζει πολύ ισχυρότερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές, με διαφορά 9,35% από το κόμμα της κυβέρνησης. Έτσι, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 7 7 Ιουλίου.

Η HSBC εκτιμά πως οι λόγοι για τους οποίους το αποτέλεσμα των εκλογών και η επακόλουθη προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών αποτελούν θετική εξέλιξη για την αγορά, είναι τρεις:

1) Καλύτερα. Η Νέα Δημοκρατία θεωρείται γενικά από την αγορά ως περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις και μετά αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου η αγορά θεωρεί ως πολύ πιθανή την νίκη της Ν.Δ και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

2) Ταχύτερα. Με τις εθνικές εκλογές αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, η Ελλάδα ήδη βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο, και έτσι η συντόμευση της προεκλογικής περιόδου θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ότι περιορίζει την αβεβαιότητα και το περιθώριο δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

3) Ισχυρότερα. Τα ισχυρά ποσοστά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαιρετίστηκαν επίσης από την αγορά καθώς αυξάνεται έτσι η πιθανότητα αυτοδυναμίας μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενισχύοντας έτσι την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα