Goldman Sachs: Άσχημα τα μαντάτα για τις αγορές

Άσχημα είναι τα μαντάτα για τις αγορές το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs. Όπως εξηγεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, πέντε είναι οι λόγοι για τους οποίους εκτιμάται ότι επίκειται πτώση στον S&P 500, έως τα τέλη του 2016.

Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος μας δείχνει μια ακραία bullish προσέγγιση, καθώς αγγίζει τις 100 μονάδες, γεγονός που υποδηλώνει ο δείκτης S&P 500 θα μειωθεί

κατά 2% κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου μόνο από αυτό τον λόγο.

Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθεί η πολιτική αβεβαιότητα. Αν και οι αγορές προβλέπουν ότι η Κλίντον θα εκλεγεί πρόεδρος, οι δημοσκοπήσεις έχουν εντείνει πρόσφατα την αβεβαιότητα των μετοχών που κατά κανόνα αυξάνονται πριν από τις εκλογές.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ήταν απογοητευτικά. Η έκθεση εργασίας, οι λιανικές πωλήσεις, δείχνουν κόπωση.Επίσης, τα αδύναμα μακροοικονομικά δεδομένα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για τα κέρδη ανά μετοχή και τέλος, η αποτίμηση μετοχών χρήζει τεράστιας προσοχής.

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 2.100 μονάδες και θα διαμορφωθεί στις 2.200 μονάδες το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα