Geniki Bank: Τον Μάρτιο η ΑΜΚ – Ποιοί όμιλοι ενδιαφέρονται

09:30 4/2/2014 - Πηγή: BankWars

Τον Μάρτιο αναμένεται να γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας εφόσον προηγηθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την οικονομική χρήση του 2013.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο οικονομικός έλεγχος (due delligence) από τους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ποιοι ενδιαφέρονται

Το τσεχικό fund PPF

αποτελεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έναν από τους υποψήφιους εν δυνάμει μετόχους της Γενικής και ήδη εξετάζει τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας.

Στον οικονομικό έλεγχο συμμετέχει, όπως αναφέρουν πηγές που πρόσκεινται στη διοίκηση της Γενικής, και η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, η οποία διά των εκπροσώπων της έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μετοχική επένδυση στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του ομίλου Πειραιώς.

Όσο για την Τράπεζα Πειραιώς, πηγές αναφέρουν ότι θα διατηρήσει στη Γενική ποσοστό που θα κυμαίνεται στην περιοχή του 20%. Σημειώνεται ότι το ύψος της αύξησης κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ των 200 και των 300 εκατ. ευρώ.

Original article: Geniki Bank: Τον Μάρτιο η ΑΜΚ – Ποιοί όμιλοι ενδιαφέρονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα