ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΒΟΥΛΙΑΞΕ Ο NIKKEI – MΑΥΡΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

09:29 4/2/2014 - Πηγή: BankWars

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες βαθιά στο κόκκινο και οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλείς επιλογές όπως ο χρυσός και τα αμερικανικά ομόλογα.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 4,18% στις 14.008 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2,68% στις 21.445 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,72% στις 1886 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 1,69% στις 5114 μονάδες, καθώς

η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας δεν υπέκυψε στις πιέσεις των αγορών για μείωση επιτοκίων.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 2,08% στις 15.373,06 μονάδες και ο S&P κινήθηκε με απώλειες 2,28% στις 1.741,90 μονάδες .

Αιτία, τα απογοητευτικά στοιχεία για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη που ανακοινώθηκαν χθες. Στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η μεταποίηση σε ΗΠΑ και Κίνα επιβραδύνεται σημαντικά. Ο αμερικανικός δείκτης ISM για τις δραστηριότητες στον κλάδο μεταποίησης κατρακύλησε στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 56,5 τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχα, ο κινεζικός ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης υποχώρησε στις 53,4 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 54,6 το Δεκέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την ήδη έντονη επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών αλλά και τις κινήσεις της Fed, η οποία κλείνει την στρόφιγγα της ρευστότητας στις αγορές, είναι το καμπανάκι για τους επενδυτές που τρέπονται σε φυγή.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να μείνουν μακριά από τοποθετήσεις ρίσκου βραχυπρόθεσμα καθώς δεν φαίνεται πως η αναταραχή θα λήξει σύντομα» υποστηρίζει ο Mitul Kotecha, της Credit Agricole και συμπληρώνει: «ο συνδυασμός του tapering, οι ανησυχίες για συγκεκριμένες εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές και η επιβράδυνση της Κίνας δημιουργούν προϋποθέσεις αστάθειας για λίγες εβδομάδες».

Original article: ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΒΟΥΛΙΑΞΕ Ο NIKKEI – MΑΥΡΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα