Gazprom – ΔΕΠΑ: “Καθαρό παιχνίδι” ζήτησε ο Alexey Miller από Σαμαρά

[UPD] Μήνυμα να γίνει «καθαρό παιχνίδι» στην υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ, έλαβε ουσιαστικά το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Management Committee του ρωσικού ομίλου Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Ειδικότερα, ο κ. Μίλερ εξέφρασε το ενδιαφέρον της Gazprom για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς η εταιρεία

του συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και ξεκαθαρίζουν ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα πάντα θα κινηθούν με διαφάνεια.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Gazprom, ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο του φυσικού αερίου ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγων σε ευρώ, τη δεύτερη σε οκτώ μήνες, προκειμένου να εκμεταλευτεί τα χαμηλά επιτόκια και να ετοιμαστεί για το «χτύπημα» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Μάλιστα, ο ρωσικός όμιλος προσέλαβε τις Credit Agricole SA, Gazprombank και JPMorgan Chase & Co προκειμένου να οργανώσουν το σχέδιο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζουν πηγές που διατηρούν την ανωνυμία τους.

Η Gazprom είναι μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την ΔΕΠΑ στο διαγωνισμό που ολοκληρώνεται στις 12 Απριλίου. Αυτό αναμένεται να είναι και το «κυρίως πιάτο» στο ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά.

Να σημειωθεί ότι από Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν εκφραστεί ενστάσεις στο ενδεχόμενο ο ρωσικός όμιλος να αποκτήσει την ΔΕΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα