Frigoglass: Η πυρκαγιά στη Ρουμανία, ευκαιρία για νέα αρχή…

Η πυρκαγιά που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων της Frigoglass στη Ρουμανία, πιθανό να αποδειχθεί μια ευκαιρία για νέα αρχή!

Όλα δείχνουν ότι με τις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές, θα ανακατασκευαστεί το κτίριο και θα αγοραστεί νέος, σύγχρονος εξοπλισμός. Tο εργοστάσιο ήταν 25 ετών, που σημαίνει ότι η επένδυση που είχε γίνει, είχε αποσβεστεί.

Η Frigoglass ανακοινώνει

ότι ήρθε σε συμφωνία με το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στη Ρουμανία για αποζημίωση ύψους €42 εκατ. που σχετίζεται με τις υλικές ζημιές.

Σε συνέχεια της υπογραφής της συμφωνίας, η Frigoglass έλαβε €10 εκατ. από το συνασφαλιστικό σχήμα, με το συνολικό εισπραχθέν ποσό να ανέρχεται στα €25 εκατ. Η καταβολή του εναπομείναντος ποσού των €17 εκατ. υπόκειται στην τεκμηρίωση για τις δαπάνες που σχετίζονται με τη φάση ανακατασκευής του κτιρίου και τις αγορές εξοπλισμού.

Η ασφαλιστική αποζημίωση που σχετίζεται με τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας (business interruption) βρίσκεται υπό εκτίμηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα