Folli-Follie: Γενική Συνέλευση με θέμα την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης

Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli-Follie με θέμα την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης που συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον Φεβρουάριο.

Το ζητούμενο είναι η στάση του προφυλακισμένου Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οπποίος παραμένει βασικός μέτοχος αν θα προχωρήσει στην καταψήφιση της εξυγιαντικής διαδικασίας βάσει των άρθρων 99 και 106δ του πτωχευτικού κώδικα, καθώς θα χάσει τα δικαιώματά του ως μετόχου, καθώς μετοχές θα αποκτήσουν οι ομολογιούχοι,

όπως προβλέπεται στο σχέδιο εξυγίανσης. Κατά την εκδίκαση της συμφωνίας εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο νομικός του εκπρόσωπος είχε ζητήσει την απόρριψη της αίτησης εξυγίανσης γι’ αυτο το λόγο.

Η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης θα ανοίξει στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο σχέδιο εξυγίανσης, το δρόμο για τη σύσταση δύο νέων εταιρειών OpsCo και AssetCo, στις οποίες θα μεταβιβαστούν αντίστοιχα η εμπορική δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Το σχέδιο εξυγίανσης, προβλέπει «κούρεμα» των συνολικών υποχρεώσεων κατά περίπου 70% ενώ οι ομολογιούχοι θα αποκτήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου στις νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν. Αντίθετα οι απαιτήσεις του δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών δεν θίγονται από τη συμφωνία εξυγίανσης.

Η Folli Follie πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την Arena Investors, η οποία κάλυψε το 97,16% των ομολογιών που εκδόθηκαν, με εγγύηση ακίνητα της εταιρείας χωρίς βάρη, όπως το ακίνητο που στέγαζε το πρώην Μινιόν αλλά και έκταση στο Κορωπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα