Fitch: Αυξημένα κέρδη φέρνει το 2014 στις ελληνικές τράπεζες

Οι τίτλοι των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών αξιολογούνται με «Β-», με σταθερό outlook – όπως και αυτό της Ελλάδας – λέει ο οίκος Fitch στην έκθεσή του για τις προοπτικές των τραπεζών της Ν. Ευρώπης για το 2014.

Όπως

επισημαίνει, οι αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών αναβαθμίστηκαν τον Μάιο του 2013 μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους και λόγω του πιο σταθερού –αν και ακόμα πολύ αδύναμου- μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Ωστόσο, παραμένουν τα αρνητικά ρίσκα, παρά την αναδιάρθρωση και την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η Fitch δεν αποκλείει την πιθανότητα οι ελληνικές τράπεζες να έχουν επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες μετά το επερχόμενο stress test από την Τράπεζα της Ελλάδας, ή και την εξέταση της ποιότητας των assets.

Όμως, ο οίκος σημειώνει επίσης πως οι τράπεζες μπορεί να έχουν περιθώριο ελιγμού, για παράδειγμα μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με την Fitch, υπάρχουν επίσης διαθέσιμα κεφάλαια στο ΤΧΣ, που παρέχουν το απαραίτητο «μαξιλάρι».

Ο οίκος αναμένει καλύτερα κέρδη για το 2014 σε σχέση με το 2013, με την βοήθεια και της περικοπής κόστους από την αναδιάρθρωση ή και την διαδικασία ενοποίησης.

Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση εξακολουθεί να είναι αδύναμη και ευάλωτη στις μακροοικονομικές και εθνικές εξελίξεις, λέει η Fitch.

Original article: Fitch: Αυξημένα κέρδη φέρνει το 2014 στις ελληνικές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα