Fed: Επιδιώκει επιβράδυνση του QE σύντομα

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed αποκαλύπτουν πως η Κεντρική Τράπεζα αναζητά τρόπους να τερματίσει ή τουλάχιστον να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς χομολόγων αξίας 85 δισ. δολαρίων σύντομα.

Όπως αναφέρεται, οι αξιωματούχοι εξετάζουν τον περιορισμό των αγορών ομολόγων, ακόμη και πριν “μια ξεκάθαρη περαιτέρω βελτίωση των προοπτικών της αγοράς εργασίας καταστεί εμφανής”.

Και πολλά μέλη -με δικαίωμα ψήφου

στην FOMC- “υπογράμμισαν την εξάρτηση της φύσης του προγράμματος από τα οικονομικά στοιχεία, ενώ ορισμένα μέλη επισήμαναν πως αν το δικαιολογούν οι οικονομικές συνθήκες, η Επιτροπή ενδέχεται να αποφασίσει να επιβραδύνει το ρυθμό αγοράς ομολόγων σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της”. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν παράλληλα να αναζητήσουν τρόπους να ενισχύσουν τα σχέδιά τους για διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων για παρατεταμένη περίοδο μετά τον τερματισμό του προγράμματος.

Παρότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2013 μπορεί να είναι πιο αδύναμη από ότι προβλεπόταν, τα μέλη της Επιτροπής συνέχισαν να αναμένουν επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι θεωρούν εν γένει ότι τα οικονομικά στοιχεία θα είναι σύμφωνα με το outlook της Επιτροπής για την βελτίωση στις συνθήκες της αγοράς εργασίας και ως εκ τούτου θα επιτρέψουν την επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων τους ερχόμενους μήνες.

Τα πρακτικά βοήθησαν το δολάριο να ενισχυθεί έναντι των ανταγωνιστών του. Το αμερικανικό νόμισμα σκαρφάλωσε στα 100,35 γεν στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία από 100,03 γεν το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Original article: Fed: Επιδιώκει επιβράδυνση του QE σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα