Facebook: “Σαρώνει” η μετοχή – Κεφαλαιοποίηση πάνω από 200 δισ. δολάρια!

10:38 9/9/2014 - Πηγή: BankWars

Η κεφαλαιοποίηση του Facebook ξεπέρασε τα 200 δισ. δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία καθώςη μετοχή άγγιξε τη Δευτέρα τα 77,89 δολάρια και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας τα 200,9 δισ. δολ.

Το Facebook έχει τώρα ακριβώς τη μισή κεφαλαιοποίηση από τη Google

(στα 404 δις. δολ.), της οποίας η μετοχή έκλεισε τη Δευτέρα στα 601,63 δολ. Η Google όμως, χρειάστηκε τρία χρόνια για να σπάσει το φράγμα των 200 δισ. δολ. ενώ η Facebook λιγότερο από δυόμιση χρόνια.

Το Facebook έχει πλέον μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου όπως η ΙΒΜ, η Intel και η Oracle και αξίζει περισσότερο από εταιρείες όπως η Coca Cola, η Toyota και η Bank of America, ενώ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την HSBC.

Σημείο κλειδί για το Facebook ήταν όταν ανακοίνωσε σημαντική ανάκαμψη στις δραστηριότητες video, δίνοντας στους διαφημιζόμενους πολύ περισσότερα εργαλεία διαφήμισης.

«Το ράλι της μετοχής αυτή τη χρονιά μπορεί επίσης να θεωρηθεί και ως επιβράβευση της ηγεσίας υπό τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος δαπάνησε δισεκατομμύρια δολαρίων για να εξαγοράσει οποιαδήποτε startup απειλούσε να υπονομεύσει την πρωτιά του Facebook στον χώρο των social media» σχολιάζουν οι Financial Times, θυμίζοντας την εξαγορά του Instagram αλλά και του WhatsApp Messenger.

Keywords
Τυχαία Θέματα