Facebook για επιστήμονες – Η νέα επένδυση του Μπιλ Γκέιτς στην ResearchGate

09:45 5/6/2013 - Πηγή: BankWars

Ο Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε να επενδύσει στη διαδικτυακή πύλη για ερευνητές ResearchGate, που θεωρείται το “Facebook” των επιστημόνων, καθώς τους διευκολύνει στις επαφές, τις ανταλλαγές γνώσεων και γενικότερα στη δικτύωσή τους.

Το εξειδικευμένο σε επιστήμονες και ερευνητές κοινωνικό δίκτυο ResearchGate με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε στη Σίλικον Βάλει της Καλιφόρνια και δεν παράγει (προς το παρόν τουλάχιστον) καθόλου έσοδα, κάτι που αποτελεί μια εξαίρεση στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Γκέιτς. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Αϊτζάντ Μάντις

με στόχο να φέρει πιο κοντά τους επιστήμονες από όλες τις χώρες σε στιλ-Facebook.

Είναι ένα «φόρουμ» όπου, μεταξύ άλλων, οι ερευνητές ανταλλάσσουν στοιχεία από τις επιστημονικές μελέτες τους, καθώς και ένα μεγάλο όγκο στοιχείων που μπορεί να φθάνει το 95% και τα οποία προκύπτουν από τις έρευνες στα εργαστήριά τους, αλλά ποτέ δεν δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά. Όπως δήλωσε ο Μάντις, στόχος είναι «ένα κίνημα ανοικτής επιστήμης όπου τα δεδομένα και οι πληροφορίες είναι ελεύθερα διαθέσιμα, επιταχύνοντας έτσι την επιστημονική πρόοδο και καινοτομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα