H Eλλάδα βγαίνει στις αγορές το 2014 – Συνέντευξη Κ.Λαγκάρντ

02:54 5/6/2013 - Πηγή: BankWars

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde δεν απέκλεισε την πιθανότητα η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το επόμενο έτος.
Σε συνέντευξη, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι έχει υπάρξει μια θεμελιώδης αλλαγή στην ικανότητα της Αθήνας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires.
Αυτό βάζει την

Ελλάδα στα πρόθυρα της ανάκτησης της εμπιστοσύνη των αγορών κάτι που είχε να συμβεί από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα.
“Έχει υπάρξει μια τέτοια αλλαγή σε σύγκριση με τα τελευταία τρία χρόνια, ώστε οι επενδυτές θα το κοιτάξουν αυτό με μεγάλη προσοχή”, δήλωσε η Lagarde.
“Υπάρχει συνεχής πολιτική δέσμευση, υπάρχει συνεχής εφαρμογή; Αυτό θα είναι τα κρίσιμα ζητήματα”, δήλωσε.

“Η μεταρρύθμιση στα εργασιακά σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού κλάδου τοποθετούν τη χώρα σε θέση να συνεχίσει να παραδίδει [αποτελέσματα]“, δήλωσε και πρόσθεσε: “Αυτή είναι η πολύ θετική πλευρά των πραγμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εμπειρία μας”.

Αναφερόμενη στις ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ η επικεφαλής του ΔΝΤ σημειώνει ότι δεν βλέπει να ξανανοίγει η συζήτηση αυτή
Προειδοποιεί πάντως ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι στο πρόγραμμα είναι πολύ αληθινοί.

ΠΗΓΗ: CAPITAL

Keywords
Τυχαία Θέματα