FAZ: Μετά τις γερμανικές εκλογές η μεγάλη αποκάλυψη για το «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος

19:03 2/9/2013 - Πηγή: BankWars

Μετά τις εκλογές θα έρθει η μεγάλη αποκάλυψη, το κούρεμα χρέους, όπως κι αν το αποκαλεί κανείς, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στο οικονομικό ένθετο της Frankfurter Allgemeine Zeitung γίνεται εκτενής αναφορά στην άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να εκχωρήσει

δικαιώματα εκμετάλλευσης της δημόσιας ιδιοκτησίας σε εταιρεία holding με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν είπε ότι επρόκειτο για μια «ιδέα που κυκλοφόρησε», αλλά -όπως ανέφερε ο χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Μπαρτλ, ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού- σημασία στο τέλος έχει τι θα πει η τρόικα σε αυτές τις σκέψεις. Ο σχολιαστής της ίδιας εφημερίδας επικρίνει το ελληνικό «όχι» και το ερμηνεύει ως παγίδα, μέσα στην οποία έχουν πέσει από καιρό οι ευρωδιασώστες. Σχολιάζει επίσης δυσμενώς τον αυτοέπαινο, όπως χαρακτηρίζει, της ελληνικής κυβέρνησης, επειδή συμφώνησε με τους εφοπλιστές να πληρώνουν φόρους.

«Σαν να επρόκειτο για χάρη απέναντι στις δανείστριες χώρες το ότι επιτέλους οι πραγματικοί πολυεκατομμυριούχοι θα δώσουν τον οβολό τους» γράφει ο σχολιαστής της.

«Με τον τοπικό πρωθυπουργό της Έσσης και αντιπρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φόλκερ Μπουφιέ διέρρευσε μια ακόμη σταγόνα αλήθειας προς τους γερμανούς φορολογουμένους, όταν είπε ότι τα ΄δάνεια΄ προς την Αθήνα θα μπορούσαν να επιμηκυνθούν και να γίνουν πιο φτηνά. Μετά τις εκλογές θα έρθει η μεγάλη αποκάλυψη, το κούρεμα χρέους, όπως κι αν το αποκαλεί κανείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα