Eurolife ERB: Συμμετοχή σε συνέδριο επιχειρηματικής ευφυΐας

Σε συζήτηση πάνελ με θέμα «Αναμορφώνοντας τις επιχειρησιακές διαδικασίες μέσω των Analytics» συμμετείχε ο Βύρων Σοφός, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και MIS στην Εurolife ERB Ασφαλιστική, αναλύοντας το ρόλο των Analytics στις Οικονομικές Υπηρεσίες.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3ου Συνεδρίου Επιχειρηματικής Ευφυΐας που διοργάνωσε η Boussias Conferences με θέμα “The Data 360 Forum”.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σοφός, επεσήμανε

ότι ο παραδοσιακός ρόλος των Οικονομικών Υπηρεσιών στη στρατηγική διαδικασία περιοριζόταν μέχρι σήμερα στο reporting και τη διαχείριση της διοικητικής πληροφορίας, απαντώντας στο ερώτημα “που βρίσκεται ο οργανισμός σε σχέση με το πλάνο”.

Πλέον όμως, οι προτεραιότητες της εταιρείας, οι ανάγκες της διοίκησης και το κανονιστικό πλαίσιο, απαιτούν πιο ενεργό ρόλο. Με την ενσωμάτωση Analytics, δηλαδή της συνδυασμένης ανάπτυξης τριών συστατικών – δεξιοτήτων, υποδομής και εργαλείων, και κουλτούρας – στις λειτουργίες τους, οι Οικονομικές Υπηρεσίες καλούνται να αναλάβουν πλέον στρατηγικό ρόλο, συμμετέχοντας και σε άλλα στάδια, εμπλουτίζοντας το ρόλο τους στα πλαίσια του budgeting και της διαχείρισης της απόδοσης.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιείται με με δεύτερη ανακοίνωσή, η εταιρεία διοργάνωσε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ημερίδα Markerting με θέμα “Μύθοι και Πραγματικότητα στη Διοίκηση Πελατών στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών”.

Ειδικότερα, η Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων και Εκπαίδευσης της Eurolife ERB Ασφαλιστικής, πραγματοποίησε στο πλαίσιο του Advanced Program for Insurance Executives, την πρώτη Ανοιχτή Ημερίδα ενημέρωσης για το 2014 στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Το θέμα της ημερίδας «Marketing : Μύθοι και Πραγματικότητα στην Διοίκηση Πελατών στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών» παρουσίασε η κα. Εμμανουέλλα Πλακογιαννάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να αναλύσει και να αναδείξει την σημασία του Μάρκετινγκ στη διαχείριση της σχέσης με τον πελάτη. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα που θέλουν το Μάρκετινγκ να περιορίζεται μόνο σε προωθητικές δραστηριότητες, τονίστηκε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στη διαμόρφωση συγκριτικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε περιόδους κατά τις οποίες η οικονομία κλυδωνίζεται και οι επιχειρήσεις λειτουργούν υπό καθεστώς αυξημένης αβεβαιότητας. Δόθηκε επίσης έμφαση στη φιλοσοφία και στρατηγική μάρκετινγκ για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση και παροχή υπηρεσιών μεγαλύτερης αξίας στον πελάτη, στο πλαίσιο της σύγχρονης ασφαλιστικής αγοράς.

«Το μάρκετινγκ είναι μια οργανωσιακή λειτουργία και ένα σύνολο διαδικασιών για τη δημιουργία, επικοινωνία και παράδοση αξίας στους πελάτες και τη διοίκηση των σχέσεων με τους πελάτες, με τρόπο που ικανοποιεί την επιχείρηση και τις ομάδες συμφερόντων που συνδέονται μαζί της», τονίζει η κα Πλακογιαννάκη.

Η Ημερίδα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 συνεργάτες, ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε για το συγκεκριμένο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα