ΟΠΑΠ: Η επιλογή της GTECH – Σε λειτουργία τα μηχανήματα μέχρι το τέλος του 2014

Σε πλήρη συμμόρφωση με την πολιτική της εταιρείας για διαφάνεια σε κάθε επιχειρηματικό πεδίο έγινε η επιλογή της GTECH ως παρόχου για τη διαχείριση του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος του δικτύου VLTs (παιγνιομηχανές), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ.

Η επιλογή προέκυψε ύστερα από ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν τέσσερις εταιρείες, όπως εξηγεί ο ΟΠΑΠ.

Η αξιολόγηση των προσφορών βασίστηκε σε ξεκάθαρα καθορισμένα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια, τα οποία προσδιορίζονταν με σαφήνεια στην πρόσκληση υποβολής πρότασης, καθώς και σε αποδεδειγμένη προηγούμενη εμπειρία. Η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων ολοκληρώθηκε επιτυχώς και σε πλήρη συμμόρφωση με την πολιτική της εταιρείας για διαφάνεια σε κάθε επιχειρηματικό πεδίο.

Η εξέλιξη του έργου λειτουργίας των VLTs ακολουθεί τον αρχικό σχεδιασμό και προγραμματισμό της εταιρείας. Η συγκεκριμένη επιλογή παρόχου αποτελεί ορόσημο για την έναρξη λειτουργίας των VLTs και τα πρώτα μηχανήματα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2014.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ η νόμιμη λειτουργία των μηχανημάτων θα προσφέρει θεσμοθετημένη, υπεύθυνη και πιστοποιημένη εμπειρία παιχνιδιού στο κοινό, θα συμβάλλει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, ενώ θα συνεισφέρει και στα δημόσια οικονομικά μέσω της φορολόγησης (GGR), πράγματα που δεν ισχύουν στη σημερινή μη νόμιμη λειτουργία των VLTs.

Τα κεντρικά συστήματα της GTECH θα παρέχουν στην ΟΠΑΠ τη δυνατότητα να διαχειριστεί μέχρι 35.000 μηχανήματα VLTs των μεγαλύτερων κατασκευαστών παγκοσμίως μέσω του, διεθνών προδιαγραφών πρωτοκόλλου Game to System, το οποίο προσφέρει για παράδειγμα, προηγμένη λειτουργικότητα δικτύου, όπως πολύ-επίπεδα jackpots, game downloading και μια ολοκληρωμένη λύση Υπεύθυνου Παιχνιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα