Eurobank Equities: Περιθώρια ανόδου έως 50% για τις τράπεζες – Μειώνει τιμές-στόχους

18:10 6/3/2019 - Πηγή: BankWars

Συνέχιση της ανοδικής τάσης που καταγράφουν οι ελληνικές τράπεζες μέσα στο 2019 «βλέπει» η Eurobank Equities, η οποία σε έκθεση της προβλέπει περιθώρια ανόδου έως και 50% από τα τρέχοντα επίπεδα για τις τράπεζες.

Για αυτόν τον λόγο, η χρηματιστηριακή, διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «buy» για την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα

και τη σύσταση «hold» για την Τράπεζα Πειραιώς παράλληλα όμως μειώνει τις τιμές στόχους.

Συγκεκριμένα, για την Αlpha Βank μειώνει την τιμή στα 1,90 ευρώ/μετοχή έναντι 2,20 ευρώ προηγουμένως με σύσταση «buy»|

Για την Εθνική Τράπεζα μειώνει την τιμή στα 2,50 ευρώ/μετοχή έναντι 3,20 ευρώ με σύσταση «buy»

Για την Τράπεζα Πειραιώς μειώνει την τιμή-στόχο στα 1,60 ευρώ/μετοχή έναντι 2,50 ευρώ προηγουμένως με σύσταση «hold».

Ειδικά για την Πειραιώς, η Eurobank Equities σχολιάζει ότι θα μπορούσε να υπεραποδώσει στην περίπτωση ολοκλήρωσης πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν το κεφάλαιό τους χωρίς να προκαλούν «αραίωση» του.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Eurobank Equities, οι ελληνικές τράπεζες έσπασαν τον φαύλο κύκλο του β’ εξαμήνου του 2018 και η ανάκαμψή τους αναμένεται να συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, η ανάκαμψη από την αρχή του έτους (+26%) διορθώνει την υπερβολικά απαισιόδοξη άποψη που σχετίζονταν προηγουμένως με τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurobank Equities, οι ελληνικές τράπεζες καλούνται επίσης να επιτύχουν έστω και την ελάχιστη μείωση των μη εξυπηρετούμων ανοιγμάτων τους έως το 2021, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και να επιταχύνουν έπειτα την προσπάθεια απομέιωσης για να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Ωστόσο τα πλάνα μείωσης των «κόκκινων» δανειων δεν θα πρέπει να υλοποιηθούν εις βάρος των μετόχων σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Αναφορικά με την αισιοδοξία που επικρατεί στις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν τέσσερις λόγοι τους οποίους η αγορά τείνει να αγνοεί και σημειώνει:

α) οι τράπεζες αναμένεται σύντομα να έχουν στη διάθεσή τους νέα εργαλεία,

β) η δευτερογενής αγορά NPEs δείχνει να είναι λειτουργική στην παρούσα φάση,

γ) το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας δείχνει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

δ) οι τιμές ακινήτων ξεπέρασαν το χαμηλότερο σημείο της περιόδου 2016-17 με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανοδικά περιθώρια για τις αποτιμήσεις των ενέχυρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα