Espirito Santo: Προστασία από πιστωτές ζητά η μητρική της

Η κεντρική μονάδα της Espirito Santo International, η Rioforte, είναι έτοιμη να υποβάλει αίτημα προστασίας από τους πιστωτές στο Λουξεμβούργο εντός των επόμενων ημερών, αναφέρει πηγή με γνώση της κατάστασης στο Dow Jones Newswires. Η Rioforte θα παρουσιάσει στον δικαστή ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο εφόσον εγκριθεί θα επιτρέψει στην εταιρεία να πουλήσει πάγια και να προχωρήσει σε επιπλέον βήματα για
την άντληση κεφαλαίων χωρίς την παρέμβαση των πιστωτών της, σημειώνει η ίδια πηγή.

Μεταξύ των παγίων που κατέχει η Rioforte, συγκαταλέγονται ακίνητα και ξενοδοχεία σε Πορτογαλία και Βραζιλία, αλλά και μερίδιο 49% στην Espirito Santo Financial Group, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 20% της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo, η οποία είναι μέτοχος της Portugal Telecom.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, η Rioforte είναι κοντά στην αθέτηση πληρωμών προς την Portugal Telecom που λήγουν σήμερα, Τρίτη. Ειδικότερα, η Portugal Telecom αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι κατείχε 897 εκατ. ευρώ σε commercial paper από την Rioforte. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους λήγει σήμερα με ορατό το ενδεχόμενο για την Portugal Telecom να δεχθεί πλήγμα από την χρεοκοπία της εν λόγω επένδυσης. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα κατέστρεφε την προγραμματισμένη συγχώνευση του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού με την βραζιλιάνικη Oi SA.

Keywords
Τυχαία Θέματα