Eκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο το πρωί – Άρχισαν τα αντίποινα Πούτιν για τη γέφυρα της Κριμαίας

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, με τον δήμαρχο της πόλης να κάνει λόγο για εκρήξεις στο κέντρο της πόλης λίγες ώρες μετά το «κατηγορώ» του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ήταν οι ουκρανικές δυνάμεις που προκάλεσαν την έκρηξη στην γέφυρα στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Ουκρανίας από τις «αρκετές εκρήξεις» στο Κίεβο υπάρχει «αριθμός θυμάτων», όπως μεταδίδει το Sky News.

Όπως

κατήγγειλε ο Άντον Γκερασένκο, ο σύμβουλος του υπουργού Ασφαλείας της Ουκρανίας, ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο μνημείο Hrushevsky.

«Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιφέρεια Σεβτσένκιβ στο κέντρο της πρωτεύουσας» έγραψε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο Ρώσος Πρόεδρος θα προεδρεύσει  σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο συνεδριάζει πλέον σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένου να επιλαμβάνεται άμεσα των όποιων προβληματικών καταστάσεων στο θέατρο του πολέμου. Ταυτόχρονα, η χθεσινή αποστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες» αναφορικά με τους εντολείς της επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας, θα κατευθύνει στο εξής τους στόχους που θα πλήττει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία.

#BREAKING
Mushroom cloud in centre of #Kiev
4 Explosions reported in centre of Kiev
#Kyiv #CrimeanBridge pic.twitter.com/N54jHFUBcr

— UkraineNews (@Ukraine66251776) October 10, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα