EUROBANK: Κρίσιμη ημέρα για τη διοίκηση η Παρασκευή

Οι εξελίξεις τρέχουν στον χώρο των τραπεζών, καθώς η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει άμεσα τις όποιες εκκρεμότητες.

Πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης είναι η συνάντηση του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη με τους ιδιώτες μετόχους της Eurobank, όπως ανακοίνωσε ο

ίδιος μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Βασικός μέτοχος της Eurobank είναι η καναδική Fairfax.

Η δήλωση ότι οι ιδιώτες μέτοχοι δεν πρόκειται να μείνουν έξω, αποτελεί μια πρώτη ένδειξη ότι εφόσον η Fairfax επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της προς τη διοίκηση και τον Χρήστο Μεγάλου, η κυβέρνηση δεν θα έχει αντίρρηση να μην προχωρήσει σε αλλαγές.

Σημειώνεται ότι το Fairfax δεν είναι μόνο μέτοχος στην Eurobank αλλά και σε άλλες εισηγμένες όπως η Μυτιληναίος και είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να «διώξει» τους ξένους επενδυτές.

Πέρα από την όποια απόφαση παρθεί από τους μετόχους και από την κυβέρνηση, είναι γεγονός ότι ο Χρήστος Μεγάλου ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αλλά ήρθε από το εξωτερικό, κατάφερε σε δύσκολες εποχές να φέρει ξένους επενδυτές, με τη Fairfax να συμμετέχει με 1,33 δισ. ευρώ στην αμκ της Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα