Die Welt: Η τρόικα ατίμωσε τον ελληνικό λαό – Σάλος με το ντοκιμαντέρ του ARD

Σάλο έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε τη Δευτέρα το κανάλι ARD της γερμανικής τηλεόρασης με θέμα «Τα ίχνη της τρόικας – Ισχύς χωρίς έλεγχο», όπου ο ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τα δάνεια προς την Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα die Welt η οποία υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια, «οι γραφειοκράτες της τρόικας κηδεμόνευσαν τον ελληνικό λαό, τον κατέστρεψαν συστηματικά, του έκοψαν από τον ομφάλιο λώρο από την υγειονομική περίθαλψη, με μια λέξη, τον ατίμωσαν».

Το μήνυμα της πολύκροτης εκπομπής, σύμφωνα με τη Deutsche Well ήταν ότι το 2010 οι χώρες του ευρώ δεν άφησαν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει για να προστατεύσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζας, που ως κύριοι δανειστές θα έχαναν γύρω στα 40 δισ. ευρώ.

Ο σχολιαστής της die Welt αποδίδει μονομέρεια στους δημιουργούς του και αναφέρει: «την ιστορία γράφουν πάντα οι νικητές, είχε πει ο Βάλτερ Μπένιαμιν, αλλά έχει περάσει πολύ καιρός από τότε».

Ο γερμανός δημοσιογράφος εμφανίζεται κατάπληκτος για την εντελώς διαφορετική οπτική του ελληνικού δράματος από τη γερμανική τηλεόραση: «Επρόκειτο για την καταγραφή της ιστορίας αποκλειστικά και μόνο από μέσα από τη αφήγηση των ηττημένων», σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα