Ποια κίνητρα εξετάζει η κυβέρνηση για επιστροφή των καταθέσεων

Κίνητρα για επαναπατρισμό των καταθέσεων εξετάζει η κυβέρνηση, μετά τα 100 δισ. ευρώ που έκαναν «φτερά» στο εξωτερικό την τελευταία πενταετία, στραγγαλίζοντας τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η φορολόγηση με μειωμένο συντελεστή και η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων για παλαιότερα εισοδήματα χωρίς επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», το σχέδιο που εξετάζουν τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει φορολόγηση με μειωμένο συντελεστή

15% για όσους δηλώσουν κρυμμένα εισοδήματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Μάλιστα, αφού καταβληθεί ο φόρος, οι καταθέτες θα μπορούν να διατηρήσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ενώ εάν τα επαναφέρουν σε επενδύσεις στη χώρα ή στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα εξετάζεται το ενδεχόμενο η φορολόγηση να είναι ακόμη χαμηλότερη.

Με έλεγχο απειλεί η κυβέρνηση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα-φωτιά θα έρθουν όσοι έχουν κρυφά εισοδήματα στο εξωτερικό ή εντός της χώρας και δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για εκπρόθεσμη δήλωσή τους.

Οι εν λόγω προτάσεις αναμένεται να συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα