Citigroup: Πάει για “καμπάνα” 7 δισ. δολάρια από τις ΗΠΑ!

10:21 9/7/2014 - Πηγή: BankWars

Η Citigroup είναι πολύ πιθανό να πληρώσει περίπου 7 δισ. δολ. ως διακανονισμό στο πλαίσιο έρευνας των αμερικανών Αρχών για το εάν εξαπάτησε επενδυτές με τίτλους ενυπόθηκων δανείων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνει μια πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters.

Το μεγαλύτερο μέρος του διακανονισμού αναμένεται να είναι σε μετρητά αλλά το ποσό περιλαμβάνει επίσης αρκετά δισ. δολάρια σε βοήθεια προς τους δανειολήπτες, αναφέρει η ίδια πηγή.

Ένας

διακανονισμός ύψους σχεδόν 7 δισ. δολ. για τη Citigroup ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών με βάση τη δραστηριότητα της εταιρείας στους τίτλους ενυπόθηκων δανείων.

Οι συνομιλίες μεταξύ των αμερικανικών αρχών και την Citigroup βρέθηκαν σε αδιέξοδο τον περασμένο μήνα, καθώς υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών αναφορικά με το ύψος του διακανονισμού και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε προετοιμαστεί να μηνύσει την τράπεζα.

Η τράπεζα αναμένεται να δημοσιεύσει αποτελέσματα β’ τριμήνου τη Δευτέρα με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η εταιρεία θα καταγράψει κέρδη ύψους 3,4 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα