Citigroup: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα

Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι, όπως αναμενόταν, η τρίτη αξιολόγηση αποδείχθηκε μία από τις πιο ομαλές στην οκταετή περίοδο των μνημονίων για την Ελλάδα.

Η τελευταία εξέλιξη ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να αποδείξει ότι έχει επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Αύγουστο.

Αναφερόμενη και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P κατά μία βαθμίδα στο Β, με θετικές προοπτικές, η Citi

τονίζει πως η νέα αξιολόγηση παραμένει πέντε επίπεδα χαμηλότερα από τον επενδυτικό βαθμό και κάτω από την αξιολόγηση που είχαν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης κατά την έξοδό τους από τα προγράμματα διάσωσης.

Σύμφωνα με την S&P “οι προοπτικές ανάπτυξης και οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί παράλληλα με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας σε μία περίοδο πολιτικής σταθερότητας”. Όπως σημειώνει, οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντικατοπτρίζουν πιθανότητες περαιτέρω αναβάθμισης κατά το επόμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα