Bloomberg: Συμφωνία-μαμούθ Airbus-AirAsia;

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg η Airbus πρόκειται να προχωρήσει σε μία συμφωνία μαμούθ με την AirAsia.

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει το Bloomberg, σημειώνουν ότι η AirAsia θα παραγγείλει έως και 100 αεροσκάφη από την Airbus με συνολικό κόστος $12,57 δις.

Η

συναλλαγή ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και αύριο κατά τη διάρκεια του Farnborough Air Show, ανέφεραν οι πηγές και η αγορά πιθανώς θα αποτελείται από αεροσκάφη στενής ατράκτου A321, τα οποία τιμολογούνται στα 125,7 εκατ. το ένα βάσει καταλόγου.

Μία από τις πηγές ανέφερε ότι ο ασιατικός φορέας χαμηλού κόστους θα χρησιμοποιήσει τουλάχιστον κάποια από τα σκάφη για να ενισχύσει τις υπηρεσίες στην Ινδία. Ο διευθύνων σύμβουλος, Tony Fernandes, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την αύξηση στα ταξίδια σε όλη την ήπειρο.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι, αν πράγματι ανακοινωθεί η πιθανή αγορά της AirAsia μέσα στις επόμενες ημέρες, θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες παραγγελίες που θα «βγάλει» το Farnborough International Airshow που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα