Deutsche Bank: Αναγκαίο ειδικό ταμείο διάσωσης για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank David Folkerts-Landau σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt διατύπωσε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να δημιουργήσει ειδικό ταμείο διάσωσης 150 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

«Δεν

μπορούμε να αποφύγουμε την δημιουργία ενός μεγαλύτερου προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε «οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να ανακεφαλαιοποιηθούν με 150 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με το Reuters, o κ. Folkerts-Landau σημείωσε ακόμα πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο ίδιος τόνισε πως τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι χαμηλές τιμές των μετοχών τους καθιστούν δύσκολο για τις τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια με ίδια μέσα.

«Βλέπουμε την μια κρίση μετά την άλλη και δεν μπορώ, χωρίς καμία δόση φαντασίας, αν δω πουθενά προοπτικές ανάπτυξης» σημείωσε.

Όσον αφορά την περίπτωση της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι θέλει ειδική παρακολούθηση εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα