Bloomberg: Πέμπτη πιο μίζερη οικονομία στον κόσμο η Ελλάδα

Στην πέμπτη θέση της κατάταξης του Bloomberg με τις πιο «μίζερες» οικονομίες του κόσμου βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Βενεζουέλα, λόγω του εφταψήφιου ρυθμού πληθωρισμού που έχει αγγίζει τα 8.000.000%.

Σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους υπέστησαν στα χρόνια της κρίσης χιλιάδες Έλληνες. Η υψηλή φορολογία, η ανεργία και η λιτότητα συνεχίζουν να αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια»

και η καθημερινότητα των πολιτών δεν φαίνεται να έχει βελτιωθεί.

Η λίστα του Bloomberg Misery Index συνοψίζει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανεργία 62 οικονομιών, για πέμπτο συνεχόμενο έτος.

Η χαμηλή θέση της Ελλάδας στην κατάταξη οφείλεται στο υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Μαζί με τη Βενεζουέλα και την Ελλάδα, στις περισσότερο «άθλιες» οικονομίες παγκοσμίως συγκαταλέγονται οι Αργεντινή, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ουκρανία- διατηρώντας τις θέσεις που κατείχαν και στο προηγούμενο έτος και παρουσιάζοντας μικρή πρόοδο στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του πληθωρισμού.

Αντιθέτως, η λιγότερο δυστυχής οικονομία στον πλανήτη είναι η Ταϋλάνδη και ακολουθούν ακόμη δύο ασιατικές: η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ελβετία και Δανία. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Bloomberg, η υψηλή θέση της Ιαπωνίας στηρίζεται εν πολλοίς στην εξαιρετικά αδύναμη ζήτηση, η οποία κρατάει σε υποτονικά επίπεδα τον πληθωρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα