BUNDESBANK: Κέρδη 664 εκ. ευρώ το 2012 – Όφελος για την Ελλάδα από τα ομόλογα – Τι δηλώνει ο Γ.Βάιντμαν

Η Bundesbank ανακοίνωσε κέρδη 664 εκατ. ευρώ για το 2012, από 643 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Τα κέρδη της κεντρικής τράπεζας είναι σχεδόν τα μισά από ότι είχε προβλέψει η γερμανική κυβέρνηση (ο στόχος είχε τεθεί στο 1,5 δισ. ευρώ) καθώς η Buba αποφάσισε να αποταμιεύσει περισσότερα κεφάλαια για ασφάλεια έναντι μελλοντικών κινδύνων από την κρίση της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις έναντι μελλοντικού κινδύνου αυξήθηκαν κατά 6,7 δις.

ευρώ, στα 14,4 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση θα μεταβιβάσει σχεδόν όλα τα κέρδη της Bundesbank από την αγορά ελληνικών ομολόγων στην Ελλάδα βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη με τους διεθνείς πιστωτές.

«Έχουμε ανακτήσει μόνο λίγη από την εμπιστοσύνη που χάθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης» δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας κ. Γενς Βάιντμαν στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας. Ο ίδιος εξακολουθεί να προβλέπει ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του έτους υπό την προϋπόθεση όμως, ότι δεν θα υπάρξουν νέα σοκ στην εμπιστοσύνη.

«Αν μη τι άλλο,βραχυπρόθεσμα, στην ευρωζώνη, έχουμε υποχώρηση του κινδύνου για τον πληθωρισμό» δήλωσε ακόμη ο κ. Βάιντμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα