Βελτιώνεται το κλίμα στην αγορά εργασίας, δείχνει έρευνα της Manpower

Ενίσχυση του βαθμού εμπιστοσύνης των Ελλήνων εργοδοτών και βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης στην Ελλάδα καταγράφει η έρευνα προοπτικών απασχόλησης της Manpower για την περίοδο Απρίλιος –Ιούνιος 2013.

Η ερευνά της Manpower καταδεικνύει ότι οι προοπτικές απασχόλησης βελτιώνονται σε 8 από τους 9 τομείς οικονομικής δραστηριότητας, τόσο σε σύγκριση με το προηγούμενο

τρίμηνο, όσο και με αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Έλληνες εργοδότες εκφράζουν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις από το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Παρά το ότι ο Δείκτης των προοπτικών απασχόλησης διατηρεί το αρνητικό του πρόσημο για 13ο συνεχόμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Ο δείκτης καταγράφεται ενισχυμένος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Εξαίρεση στο θετικό κλίμα αποτελεί ο τομέας Δημόσιο και Κοινωνικές Υπηρεσίες, όπου ο δείκτης των προσλήψεων μειώνεται κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

Η εικόνα της απασχόλησης για το ερχόμενο τρίμηνο καταγράφεται αποδυναμωμένη και στις δύο περιφέρειες που λαμβάνουν μέρος στην έρευνα της Manpower, με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να διαμορφώνονται στο -6%. Ωστόσο, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής και κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η τάση σταθεροποίησης που παρατηρήσαμε για πρώτη φορά το πρώτοι τρίμηνο του 2013 αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης παραμένουν αρνητικές, ωστόσο το ποσοστό των εργοδοτών που εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε μειώσεις έχει περιοριστεί, ενώ το ποσοστό εκείνων που σχεδιάζουν προσλήψεις σιγά-σιγά αυξάνεται. Για πρώτη φορά από τα μέσα του 2010 μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς οι Προοπτικές Απασχόλησης έχουν ανοδική πορεία επί τρία συνεχόμενα τρίμηνα», σχολίασε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Manpower Group Δρ Βενετία Κουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα