BNP Paribas: Επαναφέρει την ανάγκη “κουρέματος” του ελληνικού χρέους – Επίθεση στους δανειστές

Κατά των δανειστών της Ελλάδας καταφέρεται η γαλλική τράπεζα BNP Paribas κατηγορώντας τους ότι “κατασκεύασαν” το πρωτογενές πλεόνασμα στον ελληνικό προϋπολογισμό για να δείξουν ότι το πρόγραμμα και οι στόχοι που θέτουν είναι εφικτοί.

Παρά τις προσπάθειες των Ελλήνων, το χρέος παραμένει

μη βιώσιμο, η ανεργία ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη και το διαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα είναι “κατασκευασμένο” αναφέρει η τράπεζα.

Η ασφυκτική λιτότητα που επιβάλλεται στη χώρα έχει εκτοξεύσει στην ουσία τον λόγο χρέος προς ΑΕΠ, επιβάλλοντας ένα αυτοτροφοδοτούμενο αδιέξοδο. Ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια το χρέος της χώρας θα είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και η ανεργία θα έχει βυθίσει την παραγωγική βάση της χώρας.

Οι Γάλλοι αναλυτές επισημαίνουν ότι μόνο η ανάπτυξη δεν θα βοηθήσει να μειωθεί το χρέος της χώρας. Παράλληλα, αν και δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι που συστήνουν πτώχευση και αναδιάρθρωση του χρέους, η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν της επιτρέπει μια τέτοια λύση.

Γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει να γίνει ένα haircut στα ελληνικά ομόλογα που διακρατά ο επίσημος τομέας, το επονομαζόμενο OSI, ή να γίνει κεντρική διαχείριση του 60% του ελληνικού χρέους από την Ευρωζώνη.

Τέλος, η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι ακόμα και αν η Ελλάδα βγει στις αγορές για δανεισμό το 2014, τα επιτόκια δανεισμού της δεν θα είναι μικρότερα το 8%.

Original article: BNP Paribas: Επαναφέρει την ανάγκη “κουρέματος” του ελληνικού χρέους – Επίθεση στους δανειστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα