Attica Bank: Περαιτέρω ενίσχυση της θέσης μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Την εκτίμηση ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στο τραπεζικό σύστημα, στην αγορά και στην οικονομία, εξέφρασε ο Ιωάννης Γαμβρίλης, πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της τράπεζας.

«Η Attica bank επέδειξε εντυπωσιακή αντοχή

και σταθερότητα στην κρίση γιατί αντιμετώπισε τις δυσκολίες ως προκλήσεις και τους κινδύνους ως ευκαιρίες. Και έχοντας στόχο και όραμα να καθιερωθεί στην αγορά ως εξειδικευμένη και ευέλικτη τράπεζα των ασφαλιστικών ταμείων και των ιδιωτών επενδυτών, απέδειξε ότι το μέλλον τής ανήκει», αναφέρει σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Γαμβρίλη, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εξόφληση – μέρους έστω – των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και θα δώσει το σήμα για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Η πορεία προς την ανάπτυξη δεν θα είναι στρωμένη με ρόδα. Θα είναι δύσκολη, μακρόχρονη και επώδυνη. Είναι όμως η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και να κρατήσει όρθια την κοινωνία. Απαιτεί και προϋποθέτει πανεθνική προσπάθεια και ισχυρή πολιτική βούληση για βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος και την κοινωνία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Attica Bank.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα