ALPHA BANK: Μειώνει επιτόκια καταθέσεων και δανείων – Στις 27/6 η τακτική Γ.Σ. για νέο ΔΣ

17:35 6/6/2014 - Πηγή: BankWars

Η Alpha Bank, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την από 5.6.2014 μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 10 μονάδες βάσεως, μεταβάλλει τα επιτόκια καταθέσεων, με αποτέλεσμα τη μεσοσταθμική μείωση αυτών κατά 4 μονάδες βάσεως.

Επίσης, η Alpha Bank μειώνει το Ελάχιστο Δανειστικό Επιτόκιο (Ε.Δ.Ε) και το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (Β.Ε.Χ) κατά 5 μονάδες βάσεως.

Τα

νέα επιτόκια θα ισχύσουν από την 1.7.2014.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιτόκια χορηγήσεων προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, τα οποία έχουν ως επιτόκιο βάσεως το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης ή τα διατραπεζικά επιτόκια, Euribor και Libor, αναπροσαρμόζονται αυτομάτως.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στις 27/6 η τακτική Γ.Σ. για νέο ΔΣ

Την 27 Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή, ορίστηκε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Υποβολή προς έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2013, ως και των αναμορφωμένων συγκριτικών ποσών της χρήσεως 2012 λόγω αναδρομικής εφαρμογής λογιστικών αρχών και πρακτικών που επιβάλλονται από τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφορήσεως, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών.
2. Απαλλαγή των Mελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη.
3. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τη διαχειριστική χρήση 2014 και έγκριση της αμοιβής των.
4. Έγκριση της αμοιβής των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Ανακοίνωση περί της εκλογής Μελών Διοικητικού Συμβουλίου εις αντικατάσταση παραιτηθέντων και ορισμός Μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής κατ’ εφαρμογή του άρθρου 37 του ν. 3693/2008.
6. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου συνεπεία λήξεως της θητείας του, ορισμός Ανεξαρτήτων Μελών, και Μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής, ως και απονομή του τίτλου Επιτίμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
7. Ανανέωση ισχύος (άρθρα 13 παρ. 1 περίπτ. β’ και 3α παρ. 3 εδ. πρώτο κ.ν. 2190/1920) της εκχωρηθείσας υπό της Γενικής Συνελεύσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης εξουσίας: (i) προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, με την έκδοση και διανομή νέων μετοχών, το ποσό της οποίας (αυξήσεως) θέλει καταβληθεί εις μετρητά ή/και δια εισφοράς εις είδος, και (ii) προς έκδοση δανείου μετατρεψίμου σε μετοχές εκδόσεως της Τραπέζης.
8. Χορήγηση αδείας, κατ’ άρθρο 23, παρ. 1, του κ.ν. 2190/1920, στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύνσεως, καθώς και σε Διευθυντές, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών, που επιδιώκουν όμοιους ή συναφείς σκοπούς.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που, κατά την αρχική (ως ανωτέρω) συνεδρίαση της τακτικής γενικής συνελεύσεως δεν επιτευχθεί η εκ του Καταστατικού οριζομένη απαρτία προς λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως, θα συνέλθει πρώτη επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση την 8 Ιουλίου 2014, ημέρα Τρίτη και, επί μη επιτεύξεως κατ’ αυτήν απαρτίας, δεύτερη επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση την 19 Ιουλίου 2014, ημέρα Σάββατο.

Original article: ALPHA BANK: Μειώνει επιτόκια καταθέσεων και δανείων – Στις 27/6 η τακτική Γ.Σ. για νέο ΔΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα