ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι συστάσεις και τιμές-στόχοι της IBG – Ξεκινά εκ νέου κάλυψη για Eurobank

16:21 6/6/2014 - Πηγή: BankWars

Φθηνές χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της.

Η χρηματιστηριακή διαβλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τους τίτλους, δίνοντας τιμή στόχο στο 1,1 ευρώ για την Alpha (περιθώριο 51%), στα 2,5 ευρώ για την Πειραιώς (περιθώριο 32%) και στα 3,4 ευρώ για την Εθνική (περιώριο 24%).

Επίσης, ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τη Eurobank,

θέτοντας τιμή-στόχο στο 0,55 ευρώ (περιθώριο 32%) και σύσταση “buy”.

Όπως αναφέρει, δεδομένης της βελτιωμένης μακροοικονομικής εικόνα της Ελλάδας, των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών του κλάδου, της καλής ορατότητας για τα κέρδη και των ισχυρών αποδόσεων, θα σημειωθεί ένα re-rating των ελληνικών τραπεζών.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι δεν περιμένει αρνητικές εκπλήξεις από τα ευρωπαϊκά stress tests καθώς εκτιμά ότι το τραπεζικό σύστημα είναι υπερκεφαλαιοποιημένο.

Στο μέτωπο της κερδοφορίας, σημειώνει ότι έως το 2017 οι τράπεζες που καλύπτει αναμένεται να έχουν καταγράψει κέρδη προ φόρων ύψους περίπου 11 δισ. λόγω υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους και προμηθειών και χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών και προβλέψεων.

Τα κέρδη προ προβλέψεων των τεσσάρων τραπεζών αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,5 δισ. από τα 3,5 δισ. ευρώ του 2013, στα 9 δισ. ευρώ το 2017 ενώ οι χαμηλότερες προβλέψεις για επισφάλειες (από 7,7 δισ. το 2013 στα 2,4 δισ. το 2017) αναμένεται να προσθέσουν ακόμη 5,3 δισ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων.

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι συστάσεις και τιμές-στόχοι της IBG – Ξεκινά εκ νέου κάλυψη για Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα