A. Tσίπρας: Κόμμα διαμαρτυρίας η ΝΔ – Καμία πρόταση από την αντιπολίτευση

22:04 8/5/2016 - Πηγή: BankWars

Για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας και όλων των δυνάμεων που συγκρότησαν το κίνημα Μένουμε Ευρώπη μίλησε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η στρατηγική τους είναι να λένε ότι οδηγούμε στα βράχια τη χώρα από τη μια και ότι υποχωρούμε στις απαιτήσεις των δανειστών από την άλλη ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Η

αντιπολίτευση στερείται προτάσεων, είπε ο κ Τσίπρας. Επι δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν και η αντιπολίτευση λέει το μύθο ότι το ασφαλιστικό εξόκειλε από μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται.

Απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετατρέπει την ΝΔ σε κόμμα διαμαρτυρίας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να “έχει τη γενναιότητα” να πει ότι η εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι περικοπές δαπανών, “δηλαδή οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, καθώς και απολύσεις”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν η ΝΔ ζητά εκλογές, όπως είναι δικαίωμά της, αλλά χωρίς εναλλακτική πρόταση, τότε ο λόγος μπορεί να γίνει αντιληπτός, προσθέτοντας στην συνέχεια ότι “ζητάτε εκλογές όχι για να φέρετε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Μάλλον ο καημός σας είναι να σωθούν οι φίλοι σας ‘που έχουν διώξεις’, κάποιοι εκδότες και καναλάρχες που αγωνιούν όχι για την χώρα, αλλά γιατί καταστρέφεται το σύστημα διαπλοκής”.

«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται ούτε ένα ευρώ»

«Με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο προχωράμε χωρίς να κόβουμε ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις και χωρίς να επιβαρύνουμε τους συνταξιούχους για 13η φορά. Αυτό υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή, ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση την εγκάλεσε λέγοντας «η αγωνία σας είναι αυτή: ότι οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται ούτε κατά ένα ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα