Κ. Μητσοτάκης: Κατά συρροήν ψεύτης ο Α. Τσίπρας – Mόνη λύση οι εκλογές – Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους

20:30 8/5/2016 - Πηγή: BankWars

Με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας από την αποστροφή του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «ότι σε αυτή την χώρα είναι πλέον ιστορική ανάγκη

να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας», είπε ότι είναι οξύμωρο ο «κατά συρροήν ψεύτης να λέει ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας».

Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουαίν είπε ότι «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας». Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε με τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι πιστωτές είναι «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού».

Κατηγόρησε δε τον Γιώργο Κατρούγκαλο για «αμοραλισμό του αισχίστου είδους» θυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον μέτρων που τώρα εισηγείται.

Η Ελλάδα απαξιώνεται κάθε μέρα που περνά. Με την αβελτηρία σας. Με την ανικανότητα σας. Με τα ψέματα και τις ιδεοληψίες σας κ. Τσίπρα, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σύντομα δεν θα είστε όχι μόνο ο νεώτερος πρώην πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα, αλλά και ο πλέον απαξιωμένο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το ασφαλιστικό σας μειώνει την εθνική σύνταξη για όλους.Από 384 €/μήνα για 15 έτη ασφάλισης που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο,σε 346 €/μήνα.

Αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Σας πήρε 9 μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μειώνετε δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής:

Εξοντώνετε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εισφορές και ο φόρος ξεπερνούν το 80% του εισοδήματός του! Αυτό λέγεται οικονομική δολοφονία!

Εμπαίζετε τους αγρότες. Μόλις τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε τα πάντα. Τώρα, καταργεί τον ΟΓΑ.

Μειώνετε τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων μισθωτών. Όλοι οι εργαζόμενοι χάνουν 0,5% από την 1η Ιουνίου

Κόβετε το αφορολόγητο. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων μειώνετε το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 909 ευρώ.

Η τσίπα δεν είναι από τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησής σας. Διότι αν ήταν, ήδη ο κ. Τσακαλώτος θα είχε παραιτηθεί.

Αυξάνετε το φόρο στα μερίσματα. Η αύξηση του φόρου στα μερίσματα, δίνει κίνητρο για ζημιές, όχι για κέρδη!

H Νέα Δημοκρατία με τις δικές τις παρεμβάσεις στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 έδωσε πολλά χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό μας σύστημα

Tα μέτρα που σήμερα ψηφίζετε είναι ο λογαριασμός της δικιάς σας ανικανότητας, καθυστέρησης και ιδεοληψίας

Kάθε νοικοκυριό στο τέλος του 2016 θα είναι περίπου κατά 5.000€ φτωχότερο σε σχέση με το τι θα συνέβαινε αν δεν είχατε κυβερνήσει

Η πρότασή σας δεν αναδιανέμει πλούτο. Μοιράζει μιζέρια. Δεν δημιουργεί κίνητρα για εργασία. Μας βουλιάζει πιο βαθιά στο τέλμα«, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι προτείνει η ΝΔ

Η ΝΔ έχει ήδη προτείνει μια άλλη πολιτική που βασίζεται στη μείωση των κρατικών δαπανών, στη μείωση των φόρων με σταθερό φορολογικό πλαίσιο, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τους φόρους. Θα εφαρμόσουμε άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής.

«Eσείς δεν είστε αριστερός. Οπορτουνιστής είστε που θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα».

Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας να παράγει πλούτο, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει συνειδητοποιήσει ότι το «σκίσιμο των μνημονίων» ήταν η πιο χυδαία εξαπάτηση της κοινωνίας».Εκλογές η μόνη λύση Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές.Όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής:«Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο διχασμό. Επαναφέρει με αλλά λόγια το δίλημμα: ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.Mόνη λύση οι εκλογές. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας,ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική.Το μόνο καλό που θα έχει μείνει από την σύντομη παραμονή σας στην εξουσία είναι ότι θα έχει γκρεμιστεί ο μύθος της αριστεράς στην εξουσία.H μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, η σιωπηλή πλειοψηφία, εξακολουθεί να θέλει η Ελλάδα να είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.Αυτή την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία θα εκφράσει και πάλι η Νέα Δημοκρατία. Όλοι μαζί θα ξανακάνουμε την Ελλάδα μας αυτό που της αξίζει».
Keywords
Τυχαία Θέματα