2nd Annual Capital Link Hong Kong Maritime Forum – Χονγκ Κονγκ, Διεθνής παραγωγή και πρωτοβουλία σκέψης στο χτ’ισιμο εθίμων και καινοτομιών

Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Χόνγκ Κόνγκ, η Capital Link είχε την τιμή να διοργανώσει το 2nd Annual Hong Kong Maritime Forum που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020 από 2:00 – 8:10μμ (Ώρα Hong Kong) σαν Ψηφιακό Συνέδριο. Το Συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Invest HK.

Ο Υπουργός Μεταφορών, κ. Frank Chan Fan, JP, Secretary for

Transport and Housing – The Government of the Hong Kong Special Administrative Region; Chairman – Hong Kong Maritime and Port Board, τίμησε το Συνέδριο πραγματοποιώντας την κύρια ομιλία.

Υπάρχουν αρκετές πρωτοβουλίες σε εξέλιξη με στόχο την ενίσχυση της θέσης του Χονγκ Κονγκ ως σημαντικού κόμβου για την παγκόσμια ναυτιλία, η οποία τονίστηκε στο Συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια του “Capital Link Hong Kong Maritime Forum” συζητήθηκαν θέματα μείζονος σημασίας για τη ναυτιλία και το Χονγκ Κονγκ, από τους ηγέτες των παγκόσμιων ναυτιλιακών αγορών καθώς και της αγοράς του Χονγκ Κονγκ. Αρκετοί από τους ηγέτες των παγκόσμιων ναυτιλιακών αγορών αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν με τους ομολόγους τους από το Χονγκ Κονγκ.

Στο Φόρουμ παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές των διαφόρων ναυτιλιακών αγορών και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ευρύτερη περιοχή του κόλπου, τις προκλήσεις της τεχνολογίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών, το μεταβαλλόμενο τοπίο στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις κεφαλαιαγορές, τη σπουδαιότητα που έχουν η ευημερία και η κατάρτιση των ναυτικών, και ολοκλήρωσε τις εργασίες του με υψηλού επιπέδου συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της αγοράς και τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο στη ναυτιλία.

Ο κ. Νίκος Μπορνόζης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα πραγματοποιείται το 2ο Ετήσιο Capital Link Hong Kong Maritime Forum. Δεδομένων των περιστάσεων, δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε μαζί ψηφιακά. Και μας δίνει επίσης την ευκαιρία να ανοίξουμε αυτό το Φόρουμ στην Παγκόσμια Ναυτιλιακή Κοινότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Hong Kong Maritime and Port Board, το Invest Hong Kong, το Hong Kong Shipowners Association και φυσικά τον κ. Chan Fan, Frank JP, Secretary for Transport & Housing – The Government of the Hong Kong Special Administrative Region; Chairman – Hong Kong Maritime and Port Board, και ολόκληρη τη ναυτιλιακή κοινότητα του Χονγκ Κονγκ για την τόσο ένθερμη υποστήριξη του Φόρουμ.

Το θέμα του σημερινού Συνεδρίου είναι “Hong Kong – Global Industry & Thought Leadership – Building on Tradition & Innovation”.  Πράγματι, το Χονγκ Κονγκ ανέκαθεν ήταν ένα κορυφαίο παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο. Και η Ναυτιλιακή Κοινότητα του Χονγκ Κονγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους και από τους κορυφαίους συντελεστές της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το θέμα “Global Industry & Thought Leadership” ταιριάζει απόλυτα. Οι εφοπλιστές του Χονγκ Κονγκ έχουν αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες δυσκολίες και αλλαγές. Η αντοχή, η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα και η πλούσια κληρονομιά στηρίζουν τη Ναυτιλιακή Κοινότητα του Χονγκ Κονγκ.

Επομένως, το Φόρουμ παρουσιάζει σήμερα την ηγετική θέση του Χονγκ Κονγκ που απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων σήμερα προέρχεται από τη Διεθνή Ναυτιλιακή Κοινότητα.

Το Συνέδριο ανοίγει με μια μοναδική Ενότητα: “Hong Kong’s Maritime Community – Looking Through the Hourglass – A Journey In Time”. Και πράγματι, θα κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, κοιτάζοντας πίσω πριν κοιτάξουμε προς τα εμπρός. Θα είναι ένας απολογισμός του τρόπου με τον οποίο το Χονγκ Κονγκ έφτασε στο παρόν σημείο. Πώς και γιατί έχει γίνει ένα μεγάλο Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο και ποια μαθήματα μπορούμε να πάρουμε από το παρελθόν για το μέλλον.

Σε αυτή τη μοναδική Ενότητα συμμετέχουν τέσσερις σημαντικοί εκπρόσωποι της ναυτιλίας που έχουν ζήσει και έχουν συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ όλα αυτά τα χρόνια: o Hing Chao, Executive Chairman – Wah Kwong Maritime Transport Holdings, o Kenneth C.K. Koo, Group Chairman & CEO – TCC Group, o Richard Hext, Chairman – Vanmar Shipping; Chairman – Hong Kong Maritime Museum και o Tim Huxley, CEO – Mandarin Shipping. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την εκπληκτική συμβολή τους στην ανάπτυξη αυτής της Ενότητας και φυσικά ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Tim Huxley που έχει δημιουργήσει μια μοναδική παρουσίαση, πολύ πλούσια σε υλικό που θα μας δείξει την ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ από το 1945 έως σήμερα.”

Ο κ. Μπορνόζης ολοκλήρωσε ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες και τους Χορηγούς του Συνεδρίου για τη μεγάλη συμβολή τους στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα